Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, miercuri, percheziţii la o instituţie publică din municipiul Bucureşti, într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2018 - 2022.
Update
ANPC: Întreaga activitate a instituţiei se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale
Întreaga activitate a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie, susţin reprezentanţii ANPC. 'În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conducerea instituţiei nu face niciun fel de comentariu referitor la această situaţie.
Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituţiei se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie', se menţionează într-un comunicat al ANPC. Sursa citată subliniază că întregul personal al ANPC este la dispoziţia DNA şi oricăror alte instituţii ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalităţii şi stabilire deplină a adevărului.
Știrea inițială
Surse judiciare au precizat, conform Agerpres, că descinderile au loc la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Potrivit unui comunicat al DNA, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii la o instituţie publică situată în municipiul Bucureşti.
'Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 - 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulţi agenţi economici (producători, distribuitori şi mari retaileri de produse alimentare şi nealimentare)', se precizează în comunicatul citat.
La începutul controlului, oțetul a fost retras provizoriu de la vânzare. Acum, decizia este una definitivă. Este vorba despre oțetul de vin Seineana, lot 1/ 17.05.2022, comercializat în lanțul de magazine Lidl. Inițial, s-a aplicat măsura retragerii preventive de la raft, acum decizia devenind una definitivă. Prin urmare, ANPC a decis oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea oțetului de vin menționat din circuitul consumului uman. Analiza de laborator a confirmat că produsul era de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă.
”În urma unor verificări desfăşurate de ANPC cu aproximativ 3 luni în urmă în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul " Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs. Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare. În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă", se spune în comunicatul ANPC.
Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare, mai devreme menţionată, a fost transformată de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării. Vezi știrea aici!
Adrian Weiner (USR) a comentat decizia ANPC de interzicere a etichetei nutriscore.
„Este complet absurd ceea ce spune Horia Constantinescu (președintele ANPC). Eticheta nutriscore nu interzice slănina, nu interzice niciun produs, doar informează oamenii. Horia Constantinescu își arogă dreptul de a alege în locul consumatorului român, de a nu-i da șansa să aleagă informat. Alegerea informată este fundamentul unei piețe libere.
Regulamentul european, care reglementează piața alimentară din Europa, permite voluntar producătorilor din Europa să folosească acest sistem de semaforizare alimentară. Horia Constantinescu îl interzice în România, ceea ce este absurd. Nu știu dacă nu cumva e și la limita infringement-ului.”. Vezi continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News