Percheziţii în Bucureşti Prahova, Mehedinţi, Galaţi şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Descindere a poliţiei la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor. 

Poliţiştii şi procurorii din judeţul Prahova efectuează, miercuri, 15 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, prejudiciul stabilit la acest moment fiind de 709.228 de lei, reprezentat de impozit pe profit şi TVA de plată.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, pun în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Mehedinţi, Galaţi şi Ilfov.

"În fapt, în perioada anilor 2011 - 2017, persoanele bănuite au desfăşurat activităţi economice cu materiale de construcţii, deşeuri metalice şi prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidenţă contabilă şi declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale, de la agenţi economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat", arată sursa citată.

La activităţi participă luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi Mehedinţi şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti. 

Citeşte şi: Maramureş: Percheziţii la locuinţele unor persoane care vindeau ţigări de contrabandă

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară în localităţile Ocna Şugatag, Bârsana şi Breb, în cadrul unui dosar penal având ca obiect în colectarea, depozitarea, transportul şi comercializarea de ţigări provenite din contrabandă, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Ionela Cozma.

"În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele a patru femei şi un bărbat cu vârste cuprinse între 45 şi 60 de ani, persoane a căror activitate ilicită face obiectul cercetărilor, s-au identificat şi ridicat 8.740 de ţigări de contrabandă de diferite mărci şi suma de 1.000 de lei, bani proveniţi din săvârşirea de infracţiuni. În cauză, din probatoriul administrat până în prezent a rezultat totodată deţinerea, transportul şi comercializarea în cursul anului 2021, de către persoanele percheziţionate, a peste 11.500 pachete de ţigări provenite din contrabandă", a precizat Ionela Cozma.

Potrivit acesteia, cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, în vederea identificării tuturor participanţilor la activitatea infracţională.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş şi al lucrătorilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Grupa Canină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel