Percheziții în Parlamentul Republicii Moldova, sub acuzații de spionaj în favoarea Rusiei. Bogdan Chirieac: Nu e o surpriză pentru absolut nimeni

Foto: Facebook Parlamentul Republicii Moldova
Foto: Facebook Parlamentul Republicii Moldova

Procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au descins cu percheziții în Parlamentul Republicii Moldova.

Sunt percheziții în Parlamentul Republicii Moldova, după o descindere a procurorilor PCCOCS și ofițerilor SIS.

„Pe moment au loc acțiuni procesuale. Vom reveni cu amănunte”, a declarat Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale din Republica Moldova pentru jurnal.md.

Momentan se știe sigur doar că  ancheta este condusă de Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS) din Republica Moldova, dar și de Serviciul de Informații și Securitate. Totuși, potrivit unor surse din cadrul SIS, citate de Europa Liberă, ar fi declarat că investigațiile sunt desfășurate într-un dosar de spionaj și l-ar viza pe șeful Direcției juridice a Parlamentului. Mai exact, oficialul ar fi fost prins în flagrant în timp ce transmitea informații unor angajați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Bogdan Chirieac: Rusia își activează toate conservele pentru a împiedica realegerea doamnei Maia Sandu în funcția de președinte al Republicii Molova

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3 CNN.

"Nu e o surpriză pentru absolut nimeni că Rusia desfășoară acțiuni de război hibrid în Republica Moldova, deci își activează toate conservele pentru a împiedica realegerea doamnei Maia Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova deoarece doamna Maia Sandu a imprimat această direcție de evidentă apropiere de Uniunea Europeană, doar a și început deja negocierile de aderare.

Deși sunt foarte departe din punctul acesta de vedere, parcursul european al Republicii Moldova poate fi oprit doar prin război hibrid din partea Federației Ruse. Deci ne așteptăm la astfel de acțiuni și slavă Domnului că Republica Moldova, și cu sprijin occidental, și românesc, poate să se apere de așa ceva", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Parlamentul Republicii Moldova se întrunise azi în ultima ședință plenară din această sesiune

Precizăm că Parlamentul Republicii Moldova s-a convocat miercuri, 31 iulie, în ultima ședință plenară din sesiunea de primăvară 2024. Deputații moldoveni urmau să examineze astăzi 31 de proiecte de acte. În suplimentul ordinii de zi a fost inclusă ratificarea a două acorduri de asistență financiară acordată de Banca Mondială Republicii Moldova. Totodată, Parlamentul Republicii Moldova urma să aprobe în lectură finală politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2025. În ședința plenară de azi era prevăzută și dezbaterea modificărilor la Legea muzeelor și ajustarea structurii și efectivului-limită ale Centrului Național Anticorupție, potrivit unui comunicat al Parlamentului Republicii Moldova.

Pe agenda Parlamentului figurau și unele numiri în funcție: Petru Rotaru în calitate de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Diana Lapteacru – vicepreședintă a Plenului Consiliului Concurenței, Ionel Sîrghii – membru al Plenului Consiliului Concurenței. Parlamentul RM urma să ia act și de demisia deputatei Mariana Lucrețeanu, care a fost numită în calitate de Secretară de stat la Ministerul Afacerilor Interne.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel