Percheziții la primăria din Le Havre, Franța. Edouard Philippe, primar și fost premier, este acuzat de folosirea abuzivă a fondurilor publice

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

A avut loc o percheziție la primăria din Le Havre.

Primăria din orașul portuar Le Havre a fost percheziționată miercuri de poliție, în timp ce anchetatorii îl cercetează pe primarul orașului, Edouard Philippe, acuzat de o serie de presupuse nereguli, printre care hărțuire și folosirea abuzivă a fondurilor publice, relatează Le Monde.

Potrivit cotidianului francez, procurorii financiari investighează un acord multianual semnat de Philippe - care a fost prim-ministru sub președinția lui Emmanuel Macron din 2017 până în 2020 - și Stéphanie de Bazelaire, unul dintre viceprimarii săi. Acordul a oferit unei organizații nonprofit, prezidată de Stéphanie de Bazelaire, sarcina de a gestiona centrul de inovare din Le Havre, potrivit Le Monde.

Cel mai bine văzut politician

Ancheta a fost lansată după ce un fost angajat al comunității metropolitane, al cărui contract nu a fost reînnoit de Philippe, a depus o plângere în septembrie.

Într-un comunicat, orașul Le Havre a confirmat percheziția pe care a catalogat-o drept "obișnuită în acest tip de anchetă".

Philippe a fost primul prim-ministru numit de Macron și rămâne politicianul cel mai bine văzut în Franța, potrivit unui sondaj Ipsos publicat luna trecută.

De asemenea, el este considerat un posibil concurent în competiția prezidențială din 2027. În februarie, Philippe a declarat la un post de radio local că se "pregătește" înainte de vot, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel