Procurorii DIICOT fac, joi, 67 de percheziţii la Secţia Oncologie a Spitalului Municipal Oradea, la farmacii şi medici de familie, într-un dosar în care 50 de persoane sunt suspectate că au decontat medicamente în baza unor documente false, prejudiciul fiind de aproximativ cinci milioane de euro.
Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorii de la Serviciul Teritorial Oradea fac 67 de percheziţii domiciliare în municipiul Oradea şi în alte localităţi din judeţul Bihor, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane şi specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals.
Percheziţiile au loc la Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu", la mai multe farmacii şi la cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.
Conform DIICOT, în perioada 2012-2014 membrii grupării au fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizate în tratamentul ambulatoriu (TA) şi medicamentelor şi materialelor sanitare care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS), şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Prejudiciul produs în acest caz este estimat de anchetatori la aproximativ 5 milioane de euro.
În urma percheziţiilor, 30 de persoane ar urma să fie duse la DIICOT Oradea pentru audieri.
La percheziţii iau parte, pe lângă procurori DIICOT, şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara, precum şi jandarmi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News