Perele au beneficii extraordinare pentru sănătate. Pe lângă tratarea tusei și scăderea febrei, te pot ajuta enorm.
Pentru o bună sănătate, perele ar trebui consumate zilnic, pe tot parcursul anului. Aceste fructe delicioase ajută la tratarea naturală a tusei şi bolilor tractului respirator superior şi la scădereafebrei Perele conţin vitamina C, care protejează organismul de deteriorarea celulelor, scrie Rador, citând Darik.
Experţii consideră că o pară consumată în fiecare zi are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iubitorii acestor fructe îşi vor putea controla greutatea ideală, îşi vor reduce şansele de a se confrunta cu boli cronice (hipertensiune, diabet, boli de inimă) şi corpul lor va primi suficiente vitamine şi minerale. Sucul de pere este folosit şi pentru a întări capilarele.
Vezi și: Cartofii prăjiți și piureul, pericol pentru sănătate: "Putem spune că mâncăm zahăr"
Citește și:
Prunele sau strugurii? Care îngrașă mai mult - Bilic: Suntem tentați să le mâncăm pe săturate. Fac grăsime pe burtă
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit, recent, despre prune și struguri, fructele sezonului, și a explicat care îngrașă mai mult.
"Prune sau struguri? Ambele sunt fructe de sezon, dulci și parfumate, pe care suntem tentați să le mâncăm pe săturate! Nu se pune problema dacă sunt sănătoase sau nu, ci care îngrașă mai tare.
În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese… și, cu cat sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci. În prune există sorbitol, un alcool de zahăr rezistent la digestie, care are efect laxativ și prebiotic (hrănește flora intestinală din colon). Conțin și fibre solubile și insolubile (pectine și celuloză) care accelerează tranzitul intestinal și previn constipația. La capitolul minerale sunt bogate în potasiu cu rol în hidratare, reglarea tensiunii arteriale și contracția musculară.
"Strugurii sunt campioni la capitolul "dulceață"
Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi. Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție.
Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă, ca orice desert, se mănâncă cu măsură. P. S. Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru. Asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Vezi și: Topul alimentelor bogate în fibre. Fasolea e pe primul loc. Perele, poziția trei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News