Urmărește emisiunea live


Periajul dentar. Care este cel mai important periaj al zilei: dimineața sau seara înainte de culcare

O igienă orală adecvată este esențială pentru sănătatea generală și prevenirea problemelor dentare și gingivale. Ea nu presupune doar un periaj corect, ci și folosirea aței dentare și apei de gură.

Dacă igiena orală nu este respectată corect în fiecare zi, resturile alimentare se depozitează pe dinți și astfel apare placa bacteriană.

Igiena orală trebuie să vizeze eliminarea plăcii dentare, sarcină care trebuie făcută zilnic. În caz contrar, se răspândește pe toți dinții și pot apărea inflamații dentare care pot duce la boli parodontale, cum ar fi gingivita sau parodontoza.

Ce se poate întâmpla dacă nu te speli corect pe dinți

Permanența prelungită a plăcii dentare pe dinți va duce la apariția tartrului, a petelor pe dinți și a respirației urât mirositoare. Placa provoacă o scădere a nivelului de PH al dinților, ceea ce face smalțul dentar mai vulnerabil la carii.

Medicii stomatologi recomandă periajul de două-trei ori pe zi, după mesele principale, (dar să aștepți cel puțin o jumătate de oră, deoarece dacă o faci înainte poți deteriora smalțul dentar). 

Stomatologii spun că cel mai important periaj al zilei este cel pe care îl facem chiar înainte de a merge la culcare. Bacteriile care afectează sănătatea dinților și al gingiilor acționează foarte mult în timpul somnului.

Dacă ne culcăm fără să ne spălăm pe dinți, dacă dormim cu resturile de mâncare în gură – bacteriile pot provoca mai ușor carii. În timp, se vor produce mai mulți acizi care vor demineraliza dinții, informează 20minutos.es.

Ața dentară și apa de gură

Baza sănătății noastre dentare este spălatul pe dinți, dar trebuie să folosim ața dentară și apa de gură în mod regulat. 

Pe lângă spălatul pe dinți, pentru a ne menține gura sănătoasă, Clinica Mayo recomandă:

  • Folosiți ață dentară în fiecare zi
  • Folosiți apă de gură după periaj
  • Beți multă apă
  • Consumați alimente și băuturi cu conținut scăzut de zahăr
  • Evitați gustările frecvente
  • Schimbați periuța de dinți la fiecare trei/patru luni sau mai devreme dacă perii sunt neuniformi sau deschiși.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel