Pericol în apropierea centralei nucleare Kursk, după un atac cu dronă

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com

Armata Rusiei a interceptat joi o dronă ucraineană lângă oraşul rus Kurceatov, în apropierea centralei nucleare Kursk. 

Citește și articolul - Rusia vrea să recruteze 20.000 de soldaţi din rândul deţinuţilor aflaţi în arest preventiv

Însă centrala nucleară Kursk nu a fost afectată, a declarat guvernatorul regional, transmite Reuters. Conform guvernatorului Alexei Smirnov resturile dronei doborâte au cauzat explozii într-o clădire care nu are legătură cu centrala atomoelectrică.

Atac ucrainean cu dronă

Mai multe canale ruse de pe rețeaua socială Telegram au relatat anterior cu privire la un atac ucrainean cu dronă, spunând faptul că acesta a fost neutralizat de antiaeriana rusă, însă a provocat un incendiu la 'mai multe mile', potrivit sursei citate, depărtare de centrala nucleară.

Operatorul centralei, compania Rosenergoatom, a transmis faptul că aceasta operează normal şi nivelul de radiaţii se află în limite normale. Armata Ucrainei a lansat pe data de 6 august o ofensivă surpriză în regiunea rusă de graniţă Kursk, acolo unde a înaintat câteva zeci de kilometri.

Unde se află centrala nucleară Kursk. La câți kilometri se află de granița cu Ucraina

Inițial, luată prin surprindere, armata Rusiei a trimis întăriri în zonă şi a oprit înaintarea ucraineană, fără a reuşi însă până în prezent să recâştige teritoriul căzut sub control ucrainean.

Centrala nucleară Kursk se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Ucraina. Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a vizita această centrală pe 27 august şi a avertizat că ea este deosebit de vulnerabilă, întrucât nu este prevăzută cu un dom care să o protejeze de rachete, drone sau obuze, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel