Pericole de Vară. Care sunt şi cum să te fereşti de ele

Vară
Vară

Pentru mulți dintre noi, vara înseamnă soare, mare, concedii. Dar acest anotimp vine la pachet cu mai multe pericole.

Iată care sunt acestea, cât de grav îți pot afecta sănătatea și cum te ferești de ele:

Unele probleme pe care le putem avea vara, cum ar fi arsurile solare și insolația, sunt frecvent întâlnite și știm cu toții de ele. Altele sunt rare - gen „întâlniri" cu urși și rechini (în caz că faceți vacanțe la munte sau prin locuri exotice)! Așa că ne-am gândit să vă ajutăm să vă pregătiți, cât de cât.

Picioarele „aerisite"

 

Când te gândești la soare, primul tău gând poate fi despre daunele pe care le poate produce. Da, știm, e prea cald pentru alte pantofi sau adidași. Dar dacă îți poți îndoi papucul, șlapul sau sandaua în jumătate, e prea slab / slabă pentru a-ți susține și proteja piciorul. Cele mai bune sunt cele rezistente și care sunt fabricate din piele de bună calitate.

Șlapii (flipflop-urile) sunt buni la plajă, piscină și în vestiar, unde pot să te ferească să faci piciorul atletului sau să iei vreo altă ciupercă. Dar nu alerga, nu merge pe distante mari și nu practica sporturi în ei. Îți poți scrânti glezna.

Răni de la tunsul gazonului

Mii de oameni în fiecare an sunt răniți folosind mașini de tuns iarba. Acele lame ascuțite care taie vegetația se mișcă repede. Ideal ar fi să folosiți protecția (sunt scuturi care se montează pe astfel de mașini). Trebuie să păstrați mașina în bună stare de funcționare, să nu o verificați dacă e pornită, să nu curățați lamele cu mâna, să vă protejați ochii, mâinile și picioarele, pentru că astfel de răni sunt frecvente. Pe pante, deplasați-vă în sus și în jos, nu în lateral, pentru a evita răsturnarea. Nu lăsați niciodată copiii să stea lângă voi când tundeți iarba.

Ești sigur că vrei să mănânci asta?

Nu țineți alimente la temperatura camerei mai mult de 2 ore - sau 1 oră dacă este mai caldă decât 30 de grade. Tuturor ne place un picnic bun. Dar nu atât de mult dacă maioneza sau carnea stau prea mult la căldură. Păstrați-le la rece. Nu folosiți tocătoarele pe care ați tăiat carne crudă decât după ce le spălați cu mare atenție. Todiinfecțiile alimentare din cauza alimentelor alterate sau a bacteriilor care se înmulțesc la cald sunt o mare problemă!

Pericole la mare

Curenții puternici pot trage în larg chiar înotătorii experimentați și puternici. E pericol de înec, dar și de accidentări atunci când valurile se sparg puternic pe plajă și de stabilopozi. Riscul e să suferiți contuzii, leziuni ale măduvei spinării la surferi, etc. Alegeți o plajă cu salvamar, care vă poate spune care sunt condițiile în apă și care vă poate ajuta, la nevoie.

CITEŞTE MAI MULT PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel