La ce risc te supui atunci când faci un mujdei de usturoi.
Înainte de a te apuca de prepararea mujdeiului, asigură-te că ai în cămară usturoi românesc sau ecologic, și nu chinezesc, care este periculos pentru sănătate.
După recoltare, usturoiul este dat prin clor, pentru acea culoare albă frumoasă, pentru a-l face mai „atractiv” şi mai „sănătos” în ochii consumatorilor.
Nu orice ulei folosit la mujdei este sănătos.
Variantele cele mai sănătoase de ulei sunt cele extravirgin, în cazul uleiului de măsline, sau uleiurile presate la rece. Ulei de cânepă, ulei de in, ulei de nucă sunt opțiuni mult mai bune.
Cantitatea de sare folosită trebuie să fie mică, fix cât cuprinzi între degete. Sarea de mare netratată şi sarea de mină, nerafinată, sunt opţiuni sănătoase.
Zdrobește cățeii de usturoi și freacă-i cu sare. Adaugă puțin ulei și amestecă. Toarnă apă și, eventual, rade o roșie și adaugă sucul peste mujdei. Amestecă ușor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News