Agenţia de siguranţă nucleară a ridicat riscul de accident nuclear de la nivelul 4 la 5, la Fukoshima

dezastru nuclear
dezastru nuclear

Situația din Japonia se înrăutățește. Agenţia de siguranţă nucleară a ridicat riscul de accident nuclear de la nivelul 4 la 5 pe scara internaţională a evenimentelor nucleare şi radiologice, nivelul maxim la care se poate ajunge fiind 7.

Nivelul 4 pe această scară indică un accident cu efecte locale, în timp ce nivelul 5 relevă consecinţe mult mai grave, pe o suprafaţă mai mare, a spus un responsabilul citat de Kyodo, care a refuzat să ofere şi alte detalii.

Temperatura din bazinele de stocare a reziduurilor de la reactoarele 5 şi 6 ale centralei nucleare de la Fukushima a crescut, însă în continuare nu există date despre situaţia de la reactorul 4, cel care stârneşte la ora actuală ce mai mare preocupare, a informat vineri Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), scrie Agerpres.

Ultima informaţie cu privire la temperatura apei din bazinul unităţii 4 datează de la 15 martie, când s-au înregistrat 84 de grade Celsius, de peste trei ori mai mult decât nivelul normal de 25 de grade.

Un oficial al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Andrew Graham, a declarat joi presei din Viena că situaţia de la reactorul 4 al centralei atomice este ”foarte îngrijorătoare”, deoarece nu se ştie nimic cu privire la temperatura sau la nivelul apei din bazinul de stocare a combustibilului nuclear uzat.

În ceea ce priveşte reactorul 5, apa din bazin a atins joi, la ora 18.00 GMT, o temperatură de 65,5 de grade, fiind vorba de o creştere cu 2,8 grade faţă de ultima măsurătoare din ziua precedentă.

La reactorul 6, la ora 18.00 GMT a zilei de joi, temperatura apei a fost de 62 de grade, cu 2 grade mai mult ca miercuri.

Un generator diesel de urgenţă funcţionează deja pentru a permite pomparea apei în bazinele reactoarelor 5 şi 6

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel