EXCLUSIV  Pericolul de pe semaforul verde. Titi Aur: Vedem foarte mulți roboți, merg pe stradă și pare că nu îi interesează nimic

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Titi Aur, expert în conducerea defensivă, a vorbit despre pericolul la care ne expunem atunci când ne transformăm în niște roboți, cu telefonul în mână și căștile pe urechi.

Când traversăm strada, chiar și pe culoarea verde a semaforului, este important să ne asigurăm, pentru a nu ”muri cu dreptatea în brațe”.

Chiar dacă în teorie avem prioritate pe culoarea verde, sunt foarte mulți conducători auto care nu opresc, la fel cum sunt mulți pietoni care trec fără o minimă asigurare.

”Astăzi (n.r. în ziua filmării emisiunii), pe trecerea de pietoni, un copil de clasa a V-a, a VI-a, cu telefonul în mână, cu căștile pe urechi, a trecut pe culoarea vede a semaforului, dar cu ochii în telefon. Nu s-a uitat stânga sau dreapta”, a spus Florin Răvdan, realizatorul emisiunii DC Conducem de la DC News, subliniind că acesta este ”un exemplu perfect că nu toți șoferii opresc”.

Titi Aur, expert în conducere defensivă a precizat un alt aspect important la care sistemul de educație, dar mai ales părinții trebuie să fie atenți.

”Nu toți șoferii opresc, mai mult decât, acolo este vinovat sistemul de educație, pentru că nu se face nimic în școala generală și în liceu. Nu se face nimic.

Ministerul Educației a refuzat. Acum se pare că există o tendință, un program, dar cu niște ONG-uri private, sunt cei de la Edit care fac o treabă extraordinară, dar nu pot ei pe fonduri privare și pe niște sponsorizări să educe toți profesorii din țară, care să educe.

Trebuie un sistem național care să facă asta. Sistemul nostru în înțelege că atunci când mor cei 120 de copii, anual, în accidente, moral este și vina Ministerului Educației. Pentru că nu i-a învățat cum să treacă strada, cum să meargă cu bicicleta, cum să își pună centura.

Și atunci, dacă îi înveți, vor scădea de la 120 la 50, la 40, la 20. Am înțeles, nu ajungem la 0, ca în Suedia, că nu suntem noi atât de civilizați, dar când nu faci nimic, ca minister, devii, implicit, co-autor moral a acele accidente rutiere groaznice, pentru că acei copii nu au fost învățați niciodată”, a explicat Titi Aur.

Roboții de pe stradă, pericolul mortal

”Iar mai ales acum, de când cu telefoanele mobile și cu căștile în urechi, vedem foarte mulți roboți, merg pe stradă și pare că nu îi interesează nimic. Nu îi intersează să mai salute, să mai respecte, nimic. Când cu coada ochiului a văzut că semaforul pe verde, el este atât de prins  în filmul lui, în povestea lui, în programul lui, încât nu se uită sub nicio formă.

Mai sunt și șoferi care nu opresc, unii nu opresc intenționat, alții nu opresc pentru că nu sunt atenți sau pentru că sunt și ei cu ochii în telefonul lor, alții pentru că sunt băuți sau drogați, ori nu le ține frâna, și atunci apar acele accidente. Avem 120 de copii morți, în fiecare an. Am avur 140 și am scăzut la 120”, a mai spus Titi Aur.

Citește și: Când faza lungă face diferența dintre viață și moarte. Titi Aur: "Cu-adevărat se cheamă că ai pile la Dumnezeu!"

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel