Pericolul din PÂINE. InfoCons, studiu despre ce conține, de fapt, produsul nelipsit de pe masa românilor

Pericolul din PÂINE. InfoCons, studiu despre ce conține, de fapt, produsul nelipsit de pe masa românilor / Foto: Pixabay, de tookapic
Pericolul din PÂINE. InfoCons, studiu despre ce conține, de fapt, produsul nelipsit de pe masa românilor / Foto: Pixabay, de tookapic

Află în articol ce conține, de fapt, pâinea din magazine.

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip pâine ce se regăsesc pe piața din țara noastră. 50 de produse care provin de la mai mulți producători și distribuitori din România au fost analizate. Astfel, specialiștii au constatat că pâinea conține 50% E-uri, cu până la 7g zaharuri pe 100g și cu până la 2,3g pe 100g.

Ce conține, de fapt, pâinea

"Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pâine:

- 50% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari). Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 4:

- 8% din produse au în compoziție 4 E-uri;4% din produse au în compoziție 3 E-uri;14% din produse au în compoziție 2 E-uri;24% din produse au în compoziție 1 aditiv;50% din produse nu au în compoziție E-uri.

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în pâine situația se prezintă astfel:

- 60% dintre produsele studiate au avut în componență acid ascorbic (E300);
- 48% dintre produsele studiate au avut în componență acid sorbic (E200);
- 40% dintre produsele studiate au avut în componență propionat de calciu (E282).", arată InfoCons într-un comunicat.

Informații nutriționale

"Din punct de vedere al informațiilor nutriționale regăsite în pâine (toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale per 100g produs):

- Valoarea energetică este cuprinsă între 211 kcal și 406 kcal

- Cantitatea de grăsimi variază între 0.3g și 9.2g

- Cantitatea acizilor grași este cuprinsă între 0.1g și 2.2g

- 2% dintre produsele studiate nu au menționat dacă se regasesc sau nu acizi grași în compoziția lor

- Cantitatea de fibre se situează între 1.3g și 11.54g

- Cantitatea de proteine se situează între 5.97 și 15.48g

- Cantitatea de glucide se situează între 28.24g și 84.2g

Din punct de vedere al cantității de sare si zaharuri:

Cantitatea de zaharuri este cuprinsă între 0,22g si 7g. 2% dintre produsele studiate nu au menționat dacă se regasesc sau nu zaharuri în compoziția lor. Cantitatea de sare este cuprinsă între 0,1g si 2.3g. 2% dintre produsele studiate nu au avut în compoziție sare.", mai arată InfoCons.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel