Asociația Pro Consumatori a făcut un studiu cu privire la pizza congelată.
Publicitate
Pe scurt, rezultatele sunt următoarele:
”La 94% dintre sortimentele de pizza analizate nu se menționează tipul de făină folosită la realizarea blatului!
81% dintre sortimentele de pizza analizate conțin aditivi alimentari, adică E-uri, de la 2 aditivi alimentari până la 15 aditivi alimentari!
81% dintre sortimentele de pizza analizate sunt importate din țări ca Germania, Franța și Polonia!
63% dintre sortimentele de pizza analizate conțin nitrit de sodiu!
O porție de pizza, adică 150 de grame, conține până la 2,3 grame de sare!
Pizza este un produs hipercaloric și hipersodic!
La numai 19% dintre sortimentele de pizza analizate producătorii menționează separat compoziția blatului și a toppingului!
19% dintre sortimentele de pizza analizate conțin aromă de fum! 13% dintre sortimentele de pizza analizate conţin glutamat monosodic!”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu