Pericolul extinderii războiului din Ucraina. Șeful Comisiei de informații din Congresul SUA: Putin și țara sa s-au autodeclarat ca adversari. Ar trebui să-i credem

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mike Turner, președintele republican al Comisiei de informații a Camerei Reprezentanților din SUA, a vorbit despre pericolul extinderii războiului din Ucraina în alte țări dine estul Europei.

Tot mai multe voci spun că Rusia s-ar pregăti să lanseze în spațiu o bombă nucleară care ar permite Rusiei să distrugă sateliţi de informaţii sau de comunicaţii. Mike Turner, președintele republican al Comisiei de informații a Camerei Reprezentanților din SUA, care a avertizat asupra unei "amenințări grave la adresa securității naționale din SUA", a făcut noi declarații în cadrul unui interviu acordat realizatorului TV Mihai Gâdea.

VEZI ȘI: SUA confirmă că Rusia dezvoltă o armă anti-satelit. Biden vrea discuții cu Moscova

Printre altele, el a fost întrebat dacă este un pericol real ca războiul să se răspândească în partea de est a Europei, în țări precum Moldova sau România.

"Mereu am crezut că adversarii noștri, Putin și țara sa s-au autodeclarat ca adversari ai Occidentului și ai NATO. Când fac aceste declarații, cred că ar trebui să-i credem. Asta a spus el. A declarat că vrea să refacă granițele Uniunii Sovietice, că el crede că ceva i-a fost luat, dar nu a fost luat Rusiei, ci le-a fost oferit oamenilor care erau acolo. Cred că acest marș al democrației este o amenințare pentru un regim autoritar ca al lui Putin", a spus Mike Turner pentru Antena 3 CNN.

Mike Tuner: Cel mai bun deznodământ pe care îl putem vedea acum 

Cât despre scenariile pozitive pentru acest război,  președintele republican al Comisiei de informații a Camerei Reprezentanților din SUA susține că  "cel mai bun deznodământ pe care îl putem vedea acum este unificarea NATO și faptul că Occidentul și democrațiile din toată lumea văd că regimurile autoritare reprezintă o amenințare.

Exista o vreme în care spuneam că NATO nu are inamici, nu are adversari, ei bine acum nu mai este cazul. Mereu vom avea adversari în acel context al regimurilor autoritare care văd democrațiile ca pe o amenințare. Dacă putem ieși cu o rezolvare clară că regimurile autoritare ne vor vedea ca pe o amenințare, iar ei vor rămâne o amenințare pentru noi, atunci ar trebui să rămânem împreună puternici și vigilenți".

Când s-ar putea încheia războiul Rusiei din Ucraina?

În cadrul aceluiași interviu, Mike Tuner a fost întrebat și despre o posibilă încetare a războiului.

"Din păcate există o singură persoană care poate decide asta, iar acea persoană este cel care a început acest război, e Vladimir Putin. Un  lucru pe care trebuie să ne asigurăm, că îl vom face este să ne asigurăm că rămânem în acest conflict atâta timp cât el va continua.

Când el și-a desfășurat trupele peste granița Ucrainei a crezut că va termina în doar câteva zile, dar spiritul ucrainenilor, dorința lor de a lupta și disponibilitatea de a folosi orice resurse, apoi Occidentul care s-a adunat laolaltă cu o astfel de rezolvare, am auzit toate regimurile non-autoritare spunând că trebuie să se oprească, că nimeni nu se aștepta la așa ceva de la puteri (politice) responsabile, în acest secol. Cred că Putin a fost incredibil de dezamăgit că eforturile sale au fost minimizate, cu siguranță se confruntă cu o demoralizare", a spus Mike Tuner.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel