Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a vorbit la Antena 3, la emisiunea "Voi cu Voicu", despre proprietăţile mierii de albine.
Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia şi spune că mierea de albine poate deveni extrem de periculoasă, la o temperatură de peste 40 de grade Celsius.
"La temperaturi înalte, mierea îşi pierde proprietăţile şi poate deveni toxică, apărând acel hidroximetilfurfural care poate fi chiar şi cancerigen.
Mai sus de 40 de grade se pierd vitaminele, emzimele. Mierea conţine aproape tot complexul de vitamine B, inclusiv B12 care e farte rară. Dacă ai pus-o la o temperatură ridicată ai pierdut vitaminele, emzimele. Nu mai are aceaşi valoare ca mierea crudă", a spus profesorul Gheorghe Mencinicopschi la emisiunea "Voi cu Voicu".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu