Ben Oni Ardelean, deputat, descrie pericolul partidelor extremiste care cuprind România și Europa, dar și de ce acestea ar putea fi finanțate de Rusia.
Partidele antisistem, populiste sau extremiste pare că au luat tot mai multă amploare în urma câștigării alegerilor prezidențiale din 2016 din SUA de către Trump, iar curentul s-a răspândit imediat și în Europa.
Pe bătrânul continent, populismul s-a construit cărămidă cu cărămidă, prima fiind reprezentată de discursul anti-imigranți, atunci când mai multe partide din statele europene răspândeau în mare parte informații eronate cu privire la subiect, încercând să blocheze sau să îngreuneze procesele legislative din toate țările. Apogeul a fost reprezentat de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, decizie care a dus la o vădită îngreunare a vieții britanicilor, potrivit publicațiilor britanice.
După începerea războiului din Ucraina, partidele „antisistem” au prins și mai multă amploare, iar acest fapt a creat multă controversă în rândul lor tocmai pentru că este cunoscută tehnica Federației Ruse, fostă URSS, de a manipula propaganda și activitățile subversive din alte state, de la instaurarea comunismului în China și până la conflictul indirect cu Occidentul, din timpul Războiului Rece.
Ben Oni Ardelean, deputat, fost liberal, a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu în emisiunea „Ce se întâmplă?”, de la DC News, unde a răspuns întrebărilor legate de partidele extremiste care îmbracă haina „apărătorului poporului”.
„Până acum acum 30 de ani, inclusiv în România, partidele au jucat acest joc stânga - dreapta. După care au început să joace un joc curvesc, denumit și „catch all”, adică și pe stânga, și pe dreapta, să îi ia pe toți. În momentul în care azi votez pro LGBT, mâine anti, după ce dau legi ce avantajează sistemul public, iar mâine invers...”, a spus Ben Oni Ardelean.
„Acum vreo 20 de ani s-a acutizat o luptă foarte dură pro-viață și pro-alegere, adică progresism și conservatorism. S-a ajuns la nivel de apogeu cu alegerea lui Trump în SUA, în 2016. S-a împânzit la nivel internațional chestiunea respectivă. Axa sistem și anti-sistem a jucat un rol esențial în crize majore. În acest moment avem mai multe crize majore, de mai mult feluri. Normal că într-un astfel de context tu ai o luptă antisistem majoră. Partidele care au fost pe zona de sistem sunt PSD, PNL și USR. Tot ce au pierdut aceste partide s-a dus într-o zonă de nehotărâre sau spre AUR și Șoșoacă, creând acestor oameni care joacă un joc care e cel puțin extremist o oportunitate care este extrem de nocivă pentru politica românească. Nu mă interesează finanțările lor din partea rușilor.”, a mai spus deputatul.
„Șocul la mine nu e că e bârfă pe piață, că acestea pot fi despre oricine. Legat de probe (N.R.probele care arată finanțarea din partea rușilor pentru partidele extremiste); la Șoșoacă nu cred că are cineva mai mult de spus decât spune ea cu mersul la ambasada rusă. Să ai pe unul ca Simion care e singurul demnitar expulzat din Republica Moldova din 2015, pe filaj, cu FSB-ul (N.R. Serviciu Federal de Securitate, din Rusia). În acel moment a dat în judecată acel dosar, dosar care există în instanța din Chișinău și sigur toți cei care contează îl au. Acum 2 luni a primit interdicție de la americani, respectiv de la ucraineni, să nu mai intre în Ucraina pe același filaj la Cernăuți, cu FSB-ul. Eu cred că am deja o problemă. Dincolo de finanțările care există și despre care toată lumea din sistem știe că există, dincolo de diverse afiliațiuni internaționale care iată că-și arată colții. Aceste chestiuni nu sunt noi, rușii au cumpărat de-a lungul timpului diverși oameni influenți, jurnaliști, oameni politici. Diversiunea rusească nu trebuie neglijată niciodată pentru că cei din Vest pot cădea în capcana rușilor, pe diversiune, pentru că rușii sunt mult mai profesioniști pe zona de dezinformare, au fost pe acest subiect de când sunt lumea și pământul.”, a încheiat deputatul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News