Perioada maximă pentru ţinerea cărnii în frigider. Nu depăşi acest timp

De multe ori cumpărăm carne și nu ajungem să o gătim în aceeași zi. Este important să ştim cât o putem păstra în frigider pentru a ne asigura că nu ne îmbolnăvim. 

Publicitate

1. Pui

Puiul poate fi păstrat în frigider o zi sau maxim două. În congelator poate fi păstrat maxim un an.  Dacă puiul este gătit, acesta poate fi refrigerat timp de până la 4 zile și înghețat timp de două până la șase luni.

2. Carne roșie și carne de porc

Carnea de vită și carnea de porc poate fi refrigerată timp de până la 5 zile și înghețată timp de până la un an. Carnea gătită poate sta la frigider maxim patru zile, iar în congelator până la şase luni. 

VEZI ŞI Cum să păstrezi proaspete pastele şi a doua zi. Trucuri pe care trebuie să le ştii

3. Carne  tocată

Orice tip de carne tocată nu trebuie păstrată la frigider mai mult de două zile. În congelator poate sta maxim patru luni. 

4. Cârnați

Cârnații vor putea sta în frigider maxim două săptămâni. Condiţia este ca ambalajul să fie sigilat. Dacă am desfăcut ambalajul, aceştia trebuie consumaţi în maxim cinci zile. În congelator vor putea sta maxim două luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel