De multe ori cumpărăm carne și nu ajungem să o gătim în aceeași zi. Este important să ştim cât o putem păstra în frigider pentru a ne asigura că nu ne îmbolnăvim.
Publicitate
1. Pui
Puiul poate fi păstrat în frigider o zi sau maxim două. În congelator poate fi păstrat maxim un an. Dacă puiul este gătit, acesta poate fi refrigerat timp de până la 4 zile și înghețat timp de două până la șase luni.
2. Carne roșie și carne de porc
Carnea de vită și carnea de porc poate fi refrigerată timp de până la 5 zile și înghețată timp de până la un an. Carnea gătită poate sta la frigider maxim patru zile, iar în congelator până la şase luni.
3. Carne tocată
Orice tip de carne tocată nu trebuie păstrată la frigider mai mult de două zile. În congelator poate sta maxim patru luni.
4. Cârnați
Cârnații vor putea sta în frigider maxim două săptămâni. Condiţia este ca ambalajul să fie sigilat. Dacă am desfăcut ambalajul, aceştia trebuie consumaţi în maxim cinci zile. În congelator vor putea sta maxim două luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu