Titi Aur a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre pericolul de pe șoselele din România. Cât de gravă este situația de la noi, mai ales când mulți șoferi obțin permise false de conducere.
DIICOT a destructurat un grup infracțional care acționa atât în București, cât și în alte opt județe din țară și care, încă de la jumătatea anului 2019, realiza contra cost permise de conducere pentru oameni care nu aveau competenţele necesare obţinerii dreptului de a conduce.
În acest context, l-am contactat pe Titi Aur, campion la raliuri și instructor de conducere defensivă, pentru a ne spune cât de mare este pericolul de pe șosele României și, în special, care este pericolul pe care-l reprezintă pe șosele o astfel de situație.
"Cred că nu sunt multe de spus, pentru că majoritatea lucrurilor se subînțeleg. De ce spun asta? Pentru că noi avem probleme mari cu cei care conduc legal, cu cei care au trecut prin școli de șoferi sau chiar cu cei care au multă experiență, dar care nu sunt cu adevărat pregătiți și care nu fac anumite programe de pregătire. Și nu mă refer numai la șoferii profesioniști, ci și la șoferii normali, de zi cu zi, care au doar B-ul, dar merg oricum cu mașina. Deci având probleme cu astfel de șoferi și având o astfel de statistică pe care o știe toată lumea, pentru că suntem primii din Europa la victime pe șosea, când vorbim despre persoane care nici măcar nu trec prin acea școală de șoferi și mai mult, mai grav, aceste permise false, false complet, cei care apelează la acest mod de a obține permisul înseamnă că chiar nu sunt competenți", a declarat Titi Aur, în exclusivitate pentru DC NEWS.
"Fie nu știu că scrie, nu știu să citească sau nu au abilități deloc în a conduce mașina și atunci nu au nicio șansă să treacă nici măcar prin examenul care oricum este foarte ușor în România sau oricum este insuficientă pregătirea în România și când apelezi la astfel de metode e clar că faci parte din categoria "și mai răi decât cei puțin pregătiți". Deci gravitatea este cu atât mai mare cu cât sistemul dă permise mai ușor, permisele normale. De ce spun asta? Pentru că, simplu, dacă e un sistem care dă un permis greu, atunci sunt unii care ar fi ei puțin competenți, dar nu reușesc să ia permisul legal și atunci apelează la o metodă ocultă. Când în general se ia permisul ușor, când în general șoferii sunt nepregătiți și mai avem și o categorie care sunt și mai puțin pregătiți decât cei prost pregătiți e cu atât mai grav", ne-a mai spus el .
"Oricum, din punctul meu de vedere asta se poate numi crimă cu premeditare, pentru că dai drumul pe stradă la unul care nu are niciun fel de competență în a stăpâni mașina. "Mașina este o armă". Că iei niște pistoale mitralieră și le dai în mână unor nebuni sau că dai niște mașini pe mâna unora care nu au nicio competență în a conduce, e la fel de crimă, dacă pot să zic așa, agramat", a încheiat Titi Aur.
Vezi mai multe: ZECI de percheziții în București și opt județe. Cum se obținea PERMISUL DE CONDUCERE. Grupare formată din STRĂINI și români
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu