Permise de conducere vândute cu 900 de euro, pe internet. "Producătorii" se laudă că nu vei avea probleme cu Poliția: "Sunt legale, originale"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Mai multe anunțuri care-ți promit că vei obține permisul de conducere în timp record au împânzit internetul.

"Producătorii" spun că viitorul permis de conducere este înregistrat în baza de date a Poliției și că este valabil în toate țările europene. Cei de la Direcția de Permise și Înmatriculări îi contrazic.

Contactat de un reporter Digi 24, un falsificator spune că, pentru un permis produs în 3 zile, se plătește 900 de euro. De asemenea, acesta se laudă că de patru ani produce permise de conducere și nimeni nu s-a plâns. Mai mult, postează pe Facebook zeci de permise, pentru a arăta că oamenii apelează la serviciile lor.

Un alt "producător de permise" contactat a întrebat de ce categorie are nevoie persoana în cauză și dacă a susținut examenul la școala de șoferi sau dacă știe să conducă. Ba mai mult, spune că permisele "sunt legale și originale". Printr-un apel video ulterior, încearcă să demonstreaze că face permise reale. În 5 zile, promite obținerea permisului, însă, ca să înceapă producția, trebuie trimise fotografii cu cartea de identitate, cu semnătura și o imagine cu persoana care și-l dorește. Ca să dovedească faptul că sunt permise înregistrate în baza de date a autorităților, a trimis și o fotografie.

Un alt falsificator spune că lucrează cu o școală de șoferi. Astfel, dosarele clienților sunt puse printre dosarele elevilor de la școala de șoferi, care au absolvit.

Ce spune DRPCIV

"Nu există o altă modalitate de obținere a permisului de conducere românesc, decât după finalizarea cursurilor unei școli de conducători auto și susținerea și promovarea probelor teoretice și practice. Examenul se organizează numai la serviciile publice comunitare - Regim Permise de conducere și Înmatricularea Autovehiculelor. Orice altă modalitate este ilegală și poate atrage răspunderea penală. Cei care vând permise ilegal comit o infracțiune, iar dacă sunt prinși pot face închisoare", a spus Marius Petrache, șef Serviciu Regim Permise de Conducere și Examinări, DRPCIV:, pentru Digi 24.

 
 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel