Persoanele dispărute vor fi căutate cu ajutorul unor drone performante. Aparatele vor fi folosite şi pentru descoperirea braconierilor.
Echipamentul modern aparține Consiliului Județean Ilfov și va fi utilizat împreună cu polițiștii, în baza unui protocol de colaborare semnat de reprezentanții celor două instituții.
Dronele vor fi folosite în misiuni de căutare a unor persoane sau pentru prinderea unor infractori, dar și în alte misiuni ale polițiștilor.
Autoritățile spun că eficacitatea dronelor este foarte mare și că o persoană dispărută poate fi găsită chiar și în câteva minute, spre deosebire de misiunile clasice care țin ore sau zile întregi, scrie Mediafax.
Poliţia locală din Treviso, Italia, a fost printre primele care au activat dronele pentru măsurarea temperaturii corpului cetăţenilor. Zborul de recunoaştere a fost programat la începutul lunii septembrie, în intervalul orar 11.00-16.00, şi s-a specificat că „drona se va deplasa la o înălţime de cel puţin 25 de metri de nivelul apei şi la o distanţă de cel puţin 30 de metri de oameni”.
În Italia nu este prima dată când temperatura cetăţenilor este măsurată de la distanţă cu o dronă. La începutul lunii mai 2020, imediat după lockdown-ul din martie-aprilie, poliţia locală din Treviso a folosit drone pentru a măsura temperatura şi pentru a identifica subiecţii potenţial contagioşi în zonele publice ale oraşului.
În acest caz, au fost utilizate două drone, una cu o greutate de 800 de grame şi alta de un kilogram, capabile să funcţioneze chiar şi la înălţimi mai mari şi pe vreme nefavorabilă. Dronele au fost programate pentru a identifica numai persoanele cu temperaturi peste 37,5 ° C şi au activat şi funcţia Active track, pentru a urmări automat persoanele cu febră.
După cum este specificat de ASL Roma 3, nu există niciun pericol pentru înotători să se confrunte cu drona, deoarece va rămâne la o distanţă de cel puţin 30 de metri de oameni.
Cu toate acestea, există multe necunoscute, începând cu vremea. Pe vreme instabilă, funcţionarea dispozitivului este afectată. Dar, mai presus de toate, mulţi se întreabă dacă oamenii care stau multe ore la soare nu pot avea o temperatură mai ridicată şi, prin urmare, pot fi identificaţi cu beculeţ roşu de dronă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu