EXCLUSIV  Persoanele arestate pe nedrept beneficiază de despăgubiri mici. Traian Briciu (UNBR): Sumele oferă ideea că statul poate să facă orice

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele UNBR, Traian Briciu, a estimat ca fiind foarte mici sumele primite, sub formă de despăgubire, în România.

 

„Sunt despăgubiri destul de mici în ceea ce privește lezarea imaginii unei persoane sau în cazurile în care o persoană e arestată pe nedrept, ceea ce presupune o restrângere a drepturilor. Aici (n.r. în cazul persoanelor arestate pe nedrept) nu pot spune că întotdeauna se dau despăgubiri mici, dar am văzut că în multe cazuri despăgubirile au fost infinit mai mici decât ce știm într-o practică generală. Se merge pe teoria că nu despăgubirea ți-ar folosi pentru reabilitarea imaginii, pentru că oricât de mare ar fi tot nu ți-ar spăla imaginea, ceea ce este adevărat, dar pe de altă parte se încurajează abuzul și încurajează pe oricine să facă orice. Asta e o problemă în statul nostru, mai ales când apare ideea că statul poate să facă orice”, a declarat președintele UNBR.

Cine este Traian Briciu?

Traian Briciu este președintele UNBR, doctor în drept, specializarea drept procesual civil, profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, Partener Fondator PBC Attorneys-at-Law, autor şi coautor al multor lucrări, precum și articole ori studii publicate în reviste de specialitate.

Experienţă profesională: 

Membru al Societății de Științe Juridice 
Arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României 
Membru al Comisiei Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România. 
Lector formator - prelegeri (cursuri) în cadrul Institutului Notarial 
Lector universitar – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti 
Avocat în cadrul SCA Florea Gheorghe şi Asociaţii

Lucrări publicate: 

Drept procesual civil. Culegere de speţe pentru seminarii şi examene, împreună cu A. Gaspar, M. Tăbârcă şi I. Dragne; coordonatori V.M. Ciobanu şi G. Boroi, Bucureşti, Global Print, 1999. 
Drept procesual civil. Culegere de speţe pentru seminarii şi examene, în colaborare cu C. Dolinski, V.M. Ciobanu, I. Dragne; coord.: V.M. Ciobanu, G. Boroi şi M. Tăbârcă, Bucureşti, Ed. Ştiinţe Naţionale, 2003. 
Drept procesual civil. Acte normative esenţiale pentru judecători, avocaţi, notari publici, consilieri juridici şi executori judecătoreşti, în colaborare cu V.M. Ciobanu, I. Nita Stan, [coord.: Viorel Mihai Ciobanu], Bucureşti, Global Lex, 2003. 
Măsurile asigurătorii în procesul civil, Bucureşti, C.H. Beck, 2008. 
Drept procesual civil. Curs selectiv., Ed. C.H. Beck, ed. 5, 2011, împreună cu V.M. Ciobanu, G. Boroi. 
Instituţii judiciare, Bucureşti, C.H. Beck, 2012. 
Drept procesual civil. Îndreptar pentru seminare şi examene, în colaborare cu V.M. Ciobanu, C.C. Dinu, Bucureşti, C.H. Beck, 2008 – ediţia 1 şi 2009 - ediţia 2.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel