Persoanele gay și cele fără copii, comparate cu pedofilii. Regimul lui Lukașenko pregătește noi legi împotriva comunității LGBT+ și a ”refuzului voluntar de a avea copii”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Belarus a pregătit un proiect de lege care sancționează „promovarea relațiilor non-tradiționale”, referindu-se la relațiile LGBT+, dar și la cele heterosexuale în care cuplurile aleg să nu se căsătorească sau să nu aibă copii, a raportat agenția de știri de stat belarusă Belta, potrivit Reuters.

Agenția Belta l-a citat pe Procurorul General Andrei Shved, care declara într-un discurs către parlamentari că a fost pregătit un proiect de lege care instituie răspunderea administrativă pentru promovarea „relațiilor anormale, pedofiliei și refuzului voluntar de a avea copii”.

El a menționat că proiectul de lege este în prezent în curs de aprobare.

O lege anti-gay este în vigoare în Rusia vecină din 2013 și a interzis efectiv orice expresie publică în care persoanele din comunitatea LGBT+ să-și dezvăluie identitatea.

În decembrie, Curtea Supremă a Rusiei a interzis ceea ce a numit „mișcarea socială LGBT internațională”, etichetând-o drept organizație extremistă.

Homosexualitatea a fost decriminalizată în Belarus în 1994, dar țara nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex, iar autoritățile au acționat cu fermitate împotriva paradelor LGBT+.

Președintele Alexandr Lukașenko a condamnat public persoanele LGBT+, acuzând comunitatea că e formată din bărbații homosexuali „perverși”, care reprezintă „abominația supremă” într-un discurs adresat anul trecut.

Lukașenko este unul dintre cei mai fermi aliați ai președintelui rus Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel