Persoanele nevaccinate au un risc de 17 ori mai mare să fie spitalizate din cauza COVID-19

Pexels / Persoanele nevaccinate au un risc de 17 ori mai mare să fie spitalizate din cauza COVID-19
Pexels / Persoanele nevaccinate au un risc de 17 ori mai mare să fie spitalizate din cauza COVID-19

Persoanele care nu s-au vaccinat au un risc mult mai mare să ajungă în spital cu o formă de COVID-19, față de persoanele care au ales să se imunizeze. 

Persoanele nevaccinate au o probabilitate de 17 ori mai mare de a fi spitalizate din cauza COVID-19 comparativ cu persoanele care sunt complet vaccinate, arată studiul COVID-NET al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), scrie Mediafax. 

Potrivit studiului COVID-NET, citat de RoVaccinare, în perioada 24 ianuarie - 24 iulie 2021, ratele cumulative de spitalizare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate.

Vaccinarea are un rol critic, susține CNCAV


Pe grupe de vârstă, datele au fost de 23 de ori, 22 de ori și 13 ori mai mari la nevaccinați comparativ cu vaccinați pentru cei cu vârste cuprinse între 18-49, 50-64 și, respectiv peste 65 de ani. De asemenea, în perioada 27 iunie - 24 iulie, în care varianta Delta a devenit predominantă, ratele de spitalizare au fost de peste 10 ori mai mari la persoanele nevaccinate pentru toate grupele de vârstă.

Reprezentanții CNCAV susțin că vaccinurile continuă să joace un rol critic în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor.

Varianta Miu, urmărită de OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) urmărește evoluția unei noi variante mutante a virusului SARS-CoV-2, denumită „Miu”, fiind identificată pentru prima dată în Columbia în luna ianuarie. Între timp prezența sa a mai fost semnalată și în alte țări de pe continentul american de sud, dar și în Europa, scrie Hot News. Momentan B.1.621, sau varianta Miu, este una supravegheată, nefiind considerată îngrijorătoare. 

Asemenea variantelor Eta (B.1.525), Iota (B.1.526), Kappa (B.1.617.1) și Lambda (C.37), Miu este o versiune a SARS-CoV-2 care trebuie supravegheată, din cauza mutațiilor E484K și N501Y, prezente deja la varianta Alpha, care ar putea anula efectul vaccinurilor. 

“Datele preliminare prezentate grupului de lucru privind evoluția virusului arată o reducere a capacității de neutralizare a serurilor convalescenților și vaccinurilor similară cu cea observată la varianta Beta [sau B.1.351, apărută prima dată în America de Sud, n. red.], dar acest lucru trebuie confirmat de studii suplimentare”, se arată în raportul OMS

Varianta Miu a determinat focare în Columbia în ianuarie 2021, iar de atunci a mai apărut în rapoartele din America de Sud, dar și în Europa, în țări precum Franța, Spania și Regatul Unit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel