Personalitatea din România pe care Marcel Ciolacu l-ar fi vrut președintele României

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu a dat numele celui pe care l-ar fi vrut să fie președintele României. 

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat admirația pentru o personalitate românească, pe care l-ar fi văzut președintele țării. Este vorba despre preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop: ”Mi-ar fi plăcut pentru România un preşedinte precum Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Domnia sa nu a intrat în politică sau în această bătălie electorală. Îmi place foarte mult domnul preşedinte al Academiei Române şi orice discuţie pe care am avut-o cu dânsul a fost un plus, mai ales pentru mine”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-un interviu HotNews, citat de Agerpres. 

”Toate popoarele au nevoie de un adăpost al lor și adăpostul nostru se numește România”

Istoricul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a vorbit despre testul pe care țara noastră trebuie să-l treacă pentru a merge bine înainte. Întrebat de Ionuț Vulpescu, moderatorul podcastului Avangarda, ce înseamnă "ce îți doresc eu ție, dulce Românie", în viziunea sa, Ioan-Aurel Pop a spus:

"Înseamnă în primul rând să muncim cu toții - că de la muncă am plecat - ca țara asta să mai dăinuiască încă nu știu cât. Dar noi am făcut-o. Și vorba lui Delavrancea, în "Apus de soare", nu-i a noastră! Noi o pregătim pentru urmașii noștri. Mulți vor spune: "Domnule profesor, uitați-vă ce s-a întâmplat pe Pământ, se strică Planeta toată. Degeaba muncim noi pentru bucățica...” Nu e adevărat... Noi trebuie să muncim pentru bucata asta a noastră pe care am moștenit-o. N-au făcut-o alții. De ce? E un lucru foarte simplu!

foto arhivă DCNews

Toate popoarele au nevoie de un adăpost al lor și adăpostul nostru se numește România. Eminescu, când a zis: "Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie, / Țara mea de glorii, țara mea de dor”, să zicem că a spus-o în spirit romantic întârziat, după modelul lui Herder care se minuna de cântecele și basmele popoarelor. Dar când iei mai în amănunt să vezi ce a spus Eminescu, constați că e foarte actual.

O putem spune în alte cuvinte. Iubirea de țară nu e o rușine. Iubirea de țară e un atribut al popoarelor civilizate. Toți cetățenii unei țări trebuie să o iubească și, iubind-o, vor iubi și alte țări. Și, atunci, după părerea mea, România va merge bine."

Citește și: "Am dobândit un sentiment de slugă". Cum se explică veșnicul complex de inferioritate al românilor. Istoricul Ioan-Aurel Pop: Austriecii, ungurii au sentimente de stăpâni în continuare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel