Pescuitul pe Dunăre riscă să fie INTERZIS

Pescuitul pe Dunăre ar putea fi interzis, a anunţat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Gheorghe Ştefan. 

Asta dacă pescarii nu îşi raportează capturile. Anul trecut, pescarii care şi-au desfăşurat activitatea pe aproape 800 de kilometri de Dunăre au raportat capturi totale de circa 450 de tone, existând zone în care un pescar a capturat într-un an doar 13 kilograme de peşte, potrivit ANPA.

"Îmi aduc aminte că în 2006, când am oprit pescuitul la sturioni, se raportau capturile doar pentru două din cele şase specii pe care am învăţat că le avem, iar România exportase în anul anterior 50 de kilograme de caviar. Când i-am întrebat cu ce au exportat, mi-au spus că au folosit diplomatul. Acum, de ce lăsăm pescuitul la Dunăre deschis? Ca să se plimbe nişte oameni cu barca pe fluviu? Eu nu vreau să spun că se prinde şi nu se raportează", a declarat Gheorghe Ştefan.

"Pescuitul nu este o afacere"

La rândul lui, unul dintre pescarii prezenţi la reuniune, Dumitru Ninel, din judeţul Ialomiţa, a spus că pescuitul pe Dunăre nu este o afacere.

"Eu am avut o cotă de 1.420 de kilograme. Dacă munceşti, poţi să o faci, dar pescuitul nu este o afacere. Nu e nici muncă uşoară. Problema noastră este că avem trei pescari autorizaţi pe o barcă şi am vrea patru pescari", a afirmat Dumitru Ninel, conform Agerpres.

Debitul Dunării afectează pescarii 

Directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură (ICDEAPA), Neculai Patriche, a menţionat că debitul scăzut al fluviului a afectat pescăria de pe Dunăre.

"Debitul Dunării în iulie-septembrie era de 5.700 de metri cubi pe secundă şi a ajuns la 2.200 de metri cubi pe secundă. Este o viteză redusă, sculele în derivă nu au funcţionat şi pescarii nu au putut prinde", a afirmat directorul ICDEAPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel