Peskov, decizie de ultimă oră despre soarta lui Prigojin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Dmitri Peskov a anunțat mutarea lui Evgheni Prigojin în Belarus.

Update:

Evgheni Prigojin a părăsit sediul militar rus din orașul Rostov-pe-Don, din sud, potrivit Sky News.

Fotografiile și videoclipurile îl arată pe șeful Wagner părăsind clădirea într-o mașină, după ce le-a ordonat oamenilor săi să se întoarcă la bazele de acolo.

Anterior, șeful Grupului de mercenari Wagner a emis un mesaj audio prin care confirmă că luptătorii săi se întorc la bazele lor pentru „a evita vărsarea de sânge”.

CITEȘTE ȘI      -      Cine e Evgheni Prigojin, cel care amenință sistemul de putere de la Kremlin. „Bucătarul lui Putin“ a fost condamnat la închisoare și a intervenit în alegerile din Occident

CITEȘTE ȘI      -      Scenarii: Ce s-a întâmplat în Rusia. Imaginile zilei, de fapt, nu au fost publicate. Marea potemkinadă

Știrea inițială:

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunțat în această seară că Evgheni Prigojin, șeful Grupului de mercenari Wagner, se va muta la Minsk, conform CNN.

Acest lucru este în concordanță cu acordul pe care acesta l-a avut cu președintele belarus Aleksandr Lukașenko.

De asemenea, acuzațiile penale împotriva lui Prigojin vor fi eliminate, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Dosarul penal împotriva sa va fi închis. El va merge în Belarus“, a spus Peskov.

Evgheni Prigojin, șeful Grupului de mercenari Wagner, a pornit sâmbătă o rebeliune împotriva conducerii militare a Federației Ruse. După ce trupele sale au ocupat orașul Rostov pe Don, în cursul dimineții, s-au îndreptat către capitala Moscova.

Rebeliunea a fost oprită chiar înainte de a intra în capitala Federației Ruse, după ce Aleksandr Lukașenko a purtat negocieri în cursul zilei cu șeful Wagner.

VEZI ȘI      -      Imagini virale din Rostov pe Don. Ovații la adresa trupelor Wagner / video

În cursul serii de sâmbătă Vladimir Putin i-a mulțumit omologului său din Belarus pentru negocierile de succes pe care le-a avut cu șeful Wagner, Evgheni Prigojin, care au dus la o evitare a unui război civil în capitala Federației Ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel