Peskov: Putin va discuta în mod definitiv despre Ucraina în China

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul rus Vladimir Putin va discuta cu siguranță despre războiul din Ucraina în timpul discuțiilor cu omologul său chinez Xi Jinping.

Peskov a adăugat că Rusia consideră planul "pașnic al Chinei cu privire la Ucraina" atrăgător și, în general, Rusia „pare” să primească cu brațele deschise orice inițiative pașnice cu privire la război, notează Pravda.

"Desigur, aceasta este doar începutul conversației. Avem înainte o discuție foarte tensionată. În plus, suntem conștienți de situația cu partea ucraineană, care acum chiar exclude legal posibilitatea negocierilor pentru ea însăși. Prin urmare, acest proces este îndelungat, dar poziția constructivă a Chinei ne atrage", a declarat Peskov.

Înainte de vizita sa în China, la 15 mai, liderul Kremlinului, Vladimir Putin, a acordat un interviu scris agenției de știri chineze Xinhua. În acesta, el și-a reiterat narativul cu privire la războiul cu Ucraina, a cerut din nou garanții pentru Rusia și s-a plâns de sancțiunile impuse acesteia.

Context

Rusia a invadat și ocupat Crimeea ucraineană și părți din Donbas în 2014. Rusia a lansat o invazie în toată regula a Ucrainei în 2022, atacând peste noapte așezări pașnice din întreaga țară cu rachete și bombe. În primele zile, propagandiștii ruși au răspândit în mod notabil declarații despre cum "Rusia va lua Kievul în trei zile". Soldații ruși care avansau spre Kiev aveau chiar și uniforme de paradă cu ei pentru a le purta în timp ce defilau pe strada Hreshchatyk în acele "trei zile".

Cu toate acestea, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să îi alunge pe ruși din orașul Kiev și din oblasturile Kiev, Chernihiv și Sumy. Continuă să țină înapoi rușii și pe alte fronturi.

Simțind că victoria era inaccesibilă, Rusia a început să răspândească ideea de "negocieri pașnice", prin care dorea să păstreze toate teritoriile ocupate. Între timp, rușii continuă să terorizeze Ucraina, lovind infrastructura energetică și civilă și clădiri rezidențiale, adesea noaptea.

Armata rusă suferă pierderi semnificative în ciuda unei cantități vaste de arme și echipamente. Și începând cu începutul lunii mai, după peste 10 ani de război și peste doi ani de invazie în toată regula, rușii nu au obținut nici măcar cea mai mică victorie strategică, care ar fi atingerea granițelor oblasturilor Donetsk și Luhansk. Luptele pentru fiecare stradă și clădire continuă în orașele și satele din estul Ucrainei. Rusia încearcă să caute arme și mercenari în alte țări.

Putin, în discursurile și declarațiile sale, continuă să distorsioneze realitatea, încercând să prezinte Rusia ca pe o victimă în timp ce încearcă să obțină sprijin din partea Chinei și a Coreei de Nord. În special, cumpără rachete din Coreea de Nord, lansându-le asupra așezărilor pașnice din Ucraina.

Ucraina consideră retragerea completă a trupelor rusești de pe teritoriul său, restabilirea graniței ucrainene așa cum a fost stabilită în 1991, eliberarea tuturor prizonierilor săi de război, plata reparațiilor și tragerea la răspundere a criminalilor de război drept condiții prealabile pentru negocieri. Toate acestea sunt descrise în Formula de Pace a Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel