Peskov susține că nu știe nimic despre planurile lui Putin de a candida iarăși la prezidențiale

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Kremlinul a declarat marți că nu știe nimic despre un articol din ziarul Kommersant, conform căruia președintele rus Vladimir Putin ar putea anunța luna viitoare că va candida din nou alegerilor prezidențiale, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov, le-a vorbit reporterilor într-un briefing telefonic, spunând că nu știe ce planuri are liderul rus. Noul scrutin este programat în martie, 2024.

Președintele rus Vladimir Putin ar putea da de înțeles, luna viitoare, că va participa la alegerile prezidențiale din 2024. Astfel, s-ar deschide calea pentru șeful Kremlinului să rămână la putere cel puțin până în 2030.

Conform unui articol din ziarul Kommersant, publicat de marți, citat de Reuters, oficialii se așteaptă ca Putin să anunțe în noiembrie, în cadrul unei conferințe, faptul că intenționează să participe la alegerile prezidențiale din luna martie 2024, conform informațiilor furnizate de surse neidentificate, apropiate administrației prezidențiale.

Ziarul, unul dintre cele mai respectate din Rusia, a declarat totuși că există și alte scenarii cu privire la ceea ce ar putea face Putin la conferință și că decizia finală depinde de Putin însuși.

Vladimir Putin, care a preluat președinția de la Boris Elțîn în ultima zi a anului 1999, a ocupat deja funcția de președinte pentru o perioadă mai lungă decât oricare alt conducător rus de la Iosif Stalin încoace, depășind chiar cei 18 ani de mandat ai lui Leonid Brejnev. Putin împlinește 71 de ani, la data de 7 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel