Peste 1.000 de cutremure au zguduit Parcul Național Yellowstone în ultima lună

Peste 1.000 de cutremure au zguduit Parcul Național Yellowstone în ultima lună / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Peste 1.000 de cutremure au zguduit Parcul Național Yellowstone în ultima lună / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Parcul Național Yellowstone din SUA a fost zguduit de peste 1.000 de cutremure în ultima lună.

Pământul s-a zguduit din nou sub Parcul Național Yellowstone, cu peste 1.000 de cutremure înregistrate în regiune în iulie 2021, potrivit unui nou raport al US Geological Survey (USGS). Aceasta este cea mai seismică activitate pe care a înregistrat-o parcul într-o singură lună din iunie 2017, când un val de peste 1.100 a zguduit zona, se arată în raport.

Din fericire, aceste cutremure au fost minore, doar patru dintre acestea măsurând magnitudinea 3 (suficient de puternic pentru a fi resimțit, dar puțin probabil să provoace daune) și niciunul dintre cutremure nu indică faptul că vulcanul de sub parc se pregătește să erupă.

„Deși este peste medie, acest nivel de seismicitate nu este fără precedent și nu reflectă activitatea magmatică”, potrivit raportului USGS. „Dacă activitatea magmatică ar fi fost cauza cutremurelor, ne-am aștepta să vedem alți indicatori, cum ar fi modificări ale stilului de deformare sau a emisiilor termice / de gaz, dar nu au fost detectate astfel de variații”, se mai arată în raport.

Peste 1.000 de cutremure detectate în zonă

Pe tot parcursul lunii iulie 2021, stațiile seismografice ale Universității din Utah, care sunt responsabile cu monitorizarea și analiza cutremurelor din regiunea parcului Yellowstone, au înregistrat în total 1.008 cutremure în zonă. Aceste cutremure au venit într-o serie de șapte valuri, iar cel mai energic dintre acestea a avut loc pe 16 iulie. Potrivit USGS, cel puțin 764 de cutremure au zguduit solul adânc sub lacul Yellowstone în acea zi, inclusiv un cutremur cu magnitudinea 3,6 - cel mai mare.

Celelalte șase valuri de cutremure au fost toate mai mici, având între 12 și 40 de cutremure fiecare, toate măsurând sub magnitudinea 3, se arată în raport.

Aceste cutremure nu reprezintă un motiv de îngrijorare, a adăugat USGS, menționând că zguduirea pământului este probabil rezultatul mișcării asupra faliilor preexistente de sub parc. Mișcările de avarie pot fi stimulate de topirea zăpezii, care crește cantitatea de apă subterană care se scurge sub parc și crește nivelul de presiune subteran, au spus cercetătorii.

Yellowstone este una dintre cele mai active regiuni seismice din SUA. Zona este de obicei afectată de 700 până la 3.000 de cutremure pe an, dintre care majoritatea sunt imperceptibile vizitatorilor, potrivit Serviciului Parcului Național. Cel mai mare cutremur înregistrat în Yellowstone a fost cutremurul cu magnitudinea -7,3 din lacul Hebgen, din 1959, potrivit LiveScience.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel