Peste 1,13 miliarde de lei pentru 100 de contracte de finanțare prin proiectul ”Anghel Saligny”. Veștea (MDLPA): Vin în sprijinul nevoilor cetățenilor din 38 de județe

Peste 1,13 miliarde de lei pentru 100 de contracte de finanțare prin proiectul ”Anghel Saligny”.
FOTO: Facebook @MDLPA
Peste 1,13 miliarde de lei pentru 100 de contracte de finanțare prin proiectul ”Anghel Saligny”. FOTO: Facebook @MDLPA

Peste 1,13 miliarde de lei pentru 100 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Sunt vizate lucrări de infrastructură rutieră, alimentare cu apă, rețele de canalizare, dar și stații de epurare a apelor uzate.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 100 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.135.215.117,18 lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare a apelor uzate și a sistemelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, construirea unor poduri, precum și reabilitarea și modernizarea pistelor de biciclete, a podețelor, trotuarelor și rigolelor pentru apă pluvială.

”Proiectele semnate astăzi au rezultate concrete pe termen lung și vin în sprijinul nevoilor cetățenilor din 38 de județe, ajutând la creșterea standardului de trai al acestora. Contribuim, astfel, la reducerea disparităților între regiuni, cu scopul final de a avea o Românie mai prosperă”, a precizat ministrul dezvoltării citat în comunicatul MDLPA.

Lucrări la Spitalul orășenesc din Șimleu Silvaniei

Luni, 21 august, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, s-a aflat în județul Sălaj, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale din județ și a semnat contracte de finanțare prin Programul național construcții de interes public și social, derulat de Compania Națională de Investiții (CNI), și prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În comuna Românași, CNI va finanța reabilitarea Bisericii Ortodoxe Ciumărna, valoarea contractului de finanțare fiind de 2.763.380,36 de lei, iar durata de execuție a lucrărilor este estimată la 15 luni, dintre care 3 luni sunt dedicate activității de proiectare.

În comuna Valcău de Jos, CNI va asigura suma de 1.467.422,94 de lei pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea căminului cultural din satul Lazuri.

De asemenea, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului orășenesc ”Prof. dr. Ioan Pușcaș” din Șimleu Silvaniei.

Lucrările se vor realiza pe o suprafață desfășurată de 14.079,67 mp, pe un regim de înălțime de St+D+P+5E (subsol tehnic+demisol+parter+5 etaje), iar valoarea totală avizată a investiției este de 55.543.881,34 de lei.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, ministrul dezvoltării a semnat 5 contracte de finanțare, în valoare totală de 34.129.178,98 de lei, care vizează modernizarea drumurilor de interes local din comuna Agrij, a străzii George Coșbuc din orașul Cehu Silvaniei, a drumului comunal 16 din localitatea Nadiș, a drumurilor comunale din comuna Letca, precum și înființarea rețelei de distribuție de apă în localitatea Țăudu (comuna Almașu).

Ministrul dezvoltării a verificat și stadiul lucrărilor la două obiective aflate în curs de execuție în orașul Șimleu Silvaniei, cu finanțare asigurată de Compania Națională de Investiții. Este vorba de reabilitarea Școlii Gimnaziale Silvania (clădire monument istoric, datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea) și de construirea unei creșe mici, care va putea găzdui 40 de antepreșcolari.

”Sunt un partener al tuturor autorităţilor locale, nu doar pentru proiectele aflate în derulare, ci şi pentru altele noi, gândite în scopul modernizării şi dezvoltării comunităţilor din întreaga ţară, astfel încât să contribuim la reducerea disparităților dintre regiuni”, le-a transmis ministrul Adrian-Ioan Veștea beneficiarilor acestor proiecte, potrivit unui alt comunicat la MDLPA.

Vezi și: Lucrări de cadastru, gratuite pentru cetățeni. Sunt vizate peste 80% dintre UAT-uri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel