Peste 1.400 de proiecte validate pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Peste 1.400 de cereri depuse și validate în prima rundă de finanțare din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

Ministerul Educației derulează Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin PNRR. Programul urmărește creșterea participării la educație a elevilor din unitățile de învățământ identificate ca având cel mai ridicat risc de abandon școlar. Cel puțin 2.500 de unități de învățământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/școală în vederea reducerii acestui risc.

În cadrul primei runde de finanțare, încheiată luni, 14 martie 2022, au fost depuse și validate 1.474 cereri de finanțare. 

În prezent, este în derulare procedura de verificare a conformității administrative, iar proiectele care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate vor intra în faza de evaluare calitativă. Lista finală a unităților de învățământ beneficiare de granturi va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, cel târziu în data de 30 martie 2022.

Mulțumim tuturor directorilor de unități de învățământ care au înțeles nevoia și responsabilitatea participării la acest program care reprezintă cel mai complex efort de combatere a părăsirii timpurii a școlii din istoria recentă a României, program subsumat proiectului „România Educată” și eforturilor generale ale Ministerului Educației de a spori echitatea și egalitatea de șanse la nivelul sistemului de învățământ. 

Miniștrii Educației din UE, solidari cu Ucraina. Sorin Cîmpeanu a vorbit despre măsurile concrete pentru refugiați

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a participat în data de 16 martie a.c., la reuniunea miniștrilor educației din UE cu tema „Răspuns european de solidaritate coordonat în domeniul educației in contextul crizei din Ucraina”. La invitația Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, la acest eveniment a participat ministrul ucrainean al educației, Serhiy Shkarlet, care a subliniat că prioritățile imediate vizează asigurarea stabilității procesului educațional și crearea unui mediu sigur pentru educație.

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a declarat că se alătură mesajelor de condamnare a agresiunii militare premeditate a Rusiei împotriva Ucrainei, deplânge pierderea de vieți și exprimă compasiunea și tristețea profundă pentru suferința poporului ucrainean, reiterând angajamentul deplin al României în acordarea asistenței și sprijinului umanitar necesar populației refugiate. Acesta a subliniat gravitatea crizei umanitare și a prezentat măsurile legislative, administrative și financiare pe care statul român le-a adoptat cu celeritate pentru a asigura tuturor copiilor ucraineni accesul in școlile din România în aceleași condiții aplicabile și copiilor români. Totodată, ministrul a menționat și posibilitatea oferită de universitățile românești pentru înmatricularea solicitanților refugiați și acordarea de burse din partea Ministerului Educației pentru studenții ucraineni (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel