EXCLUSIV  Peste 100 de companii japoneze în România, zeci de mii de angajaţi. E.S. Hiroshi Ueda: Cifrele sunt în creştere

Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România.Sursa foto Agerpres
Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România.Sursa foto Agerpres

Ambasadorul Japoniei în România, E.S. Hiroshi Ueda, a discutat despre relațiile economice, politice si culturale dintre Japonia și România.

În Interviurile DC News, Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei la București a discutat despre relațiile comerciale dintre Japonia și România, declarându-se mulțumit de cum decurg schimburile economice între cele două țări. 

Bogdan Chirieac: Dle Ambasador, cum ați descrie relațiile dintre Japonia și România, cunoscând cele două țări la acest moment?

Ambasadorul Japoniei, Hiroshi Ueda: Am venit în România acum 2 ani și sunt foarte fericit să fiu aici pentru că atmosfera, și cum spuneați, dezvoltarea economiei și a culturii politice, totul se mișcă aici și sunt foarte bucuros să fiu aici.În legătură cu relațiile dintre cele două țări, acestea sunt foarte bune din punct de vedere politic, economic și cultural. În fiecare domeniu avem o relație bună și sper ca aceste relații vor continua în același mod.

Bogdan Chirieac: Vă așteptați la dezvoltări ulterioare în domeniul economiei, în viitor?

Ambasadorul Japoniei, Hiroshi Ueda: Da, cred că vor fi, pe că, de exemplu, dacă vă uitați la cifre, amploarea comerțului dintre cele două țări, de exemplu anul trecut, a fost de 1,5 miliarde de dolari americani, 1 miliard din România către Japonia și 500 de milioane din Japonia spre România.

Bogdan Chirieac: Există un număr mare de investitori japonezi în România și aceștia sunt bineveniți pentru că sunt foarte serioși, foarte corecți, cu cele mai bune tehnologii, o cultură a muncii. Credeți că vor fi mai mulți investitori japonezi care vor vrea să vină în această parte a lumii?

Ambasadorul Japoniei, Hiroshi Ueda: Da, așa cred. Și acum companiile afiliate Japoniei sunt aici. Sunt 110 companii, și această cifră este în creștere. De asemenea numărul de angajați în România este de 40 de mii și această valoare va crește. Există un motiv, deoarece în timpul pandemiei totul s-a oprit, însă acum a reînceput activitatea, așa că vedem o dezvoltare a economiei în România. Toată lumea din Japonia se uită la România așa că sper că în următorii ani cifrele vor crește.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel