Peste 1000 de tractoare în Bruxelles. Fermierii aruncă cu ouă în sediul UE și au dărâmat o sculptură istorică; președintele UNESCO: Este o mare rușine /video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Zgomotele puternice ale tractorilor au răsunat începând de miercuri seară în Cartierul European.

Peste 1.000 de tractoare s-au adunat în semn de protest, perturbând traficul în jurul Place du Luxembourg, scrie The Brussels Times.

Zeci de tractoare au blocat Place De Meeûs începând de luni, chiar lângă Place du Luxembourg. În jurul orei 18:30 miercuri, un alt convoi de tractoare s-a îndreptat spre Cartierul European înaintea marelui protest al fermierilor care coincide cu summit-ul UE de astăzi.

„Acum sunt aproximativ 1.000 de tractoare pe piețele Luxembourg și Schuman”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Bruxelles pentru The Brussels Times. „În întreaga regiune, am numărat aproximativ 1.300”.

Numeroase avertismente au fost transmise șoferilor în avans pentru a evita călătoria către și dinspre Bruxelles cu mașina, iar mai multe drumuri și tuneluri cheie au fost închise, inclusiv tunelul Reyers-Centre de pe E40-A3 spre centrul orașului.

Joi dimineață, centrul Cartierului European, inclusiv Place du Luxembourg, a fost de asemenea închis de poliție, deoarece fermierii au ocupat aceste străzi. Tunelurile Madou și Annie Cordy au fost închise temporar în dimineața devreme, dar au fost redeschise ulterior.

„Așa cum era de așteptat, cea mai mare perturbare a traficului este în principal pe Rue Belliard, în jurul Place Schuman și în străzile mai mici din districtul european, dar mai sunt și alte zone cere nu sunt afectate la fel de mult”, au spus polițiștii.

Mai multe rute de autobuz STIB care trec de obicei prin cartierul european au fost restricționate sau redirecționate, iar operatorul de transport public a cerut oamenilor să călătorească cu metroul în schimb.

Fermierii aruncă cu ouă în clădirea principală a Parlamentului European

Majoritatea fermierilor sunt tineri belgieni din sudul țării, precum Seneffe și Tournai, dar fermieri din străinătate, inclusiv Italia, sunt și ei prezenți.

Există o prezență masivă a poliției în străzile din jur. Poliția a remarcat în jurul orei 09:00 joi dimineață că totul decurge bine și că nu au existat incidente până acum.

Cu toate acestea, în Place du Luxembourg, situat în fața Parlamentului European, ardeau două focuri mari și coșurile de gunoi erau golite. Există și rapoarte conform cărora fermierii aruncă ouă în clădirea principală a Parlamentului.

Fermierii au demontat și o sculptură istorică datând din 1871 de pe Place du Luxembourg și au incendiat-o. „Din punct de vedere al patrimoniului, acest lucru este ireparabil. Din punct de vedere simbolic, este o mare rușine”, a declarat Yves Rouyet, președintele Unesco în Belgia.

Fermierii au început blocarea autostrăzilor duminică săptămâna trecută și au continuat să perturbe traficul pe drumurile cheie belgiene luni, marți și miercuri. Proteste au avut loc și la portul Antwerp, rezultând în blocarea căilor de acces.

Fermierii belgieni denunță „reglementările până la absurd”, precum și datele specific impuse pentru semănatul culturilor și Legea de Restaurare a Naturii sau subvențiile pentru reîmpădurire. Sindicatele fermierilor au cerut prim-ministrului belgian Alexander De Croo să le pună preocupările pe agenda summit-ului UE de joi.

Perturbările vor continua joi, și în afara Bruxelles-ului. Pe Inelul Interior în jurul Bruxelles-ului în Zellik, a fost deschisă doar o bandă, rezultând cozi de o oră. Există blocaje de trafic de la Antwerp-Haven pe A12 către Bergen-op-Zoom din cauza blocării la ieșirile din Zandvliet.

În Limburg, există probleme majore la intersecția din Lummen (Klaverblad), un ax de trafic important din regiune pe care fermierii planifică să-l ocupe pe tot parcursul zilei.

În Ghent, drumul inelar al orașului (R40) a fost complet blocat de tractoare în ambele direcții, a raportat poliția locală pe rețelele sociale. Tractoarele au blocat și o distanță de aproximativ 500 de metri în apropierea Bijloke, unde începe un simpozion despre viitorul agriculturii în Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel