Peste 12 000 de acțiuni în instanță pentru recalcularea pensiilor. Alina Gorghiu: "Nu mai vreau să aud că pensionarii trebuie să meargă la judecată"

Alina Gorghiu: otul pe moţiunea împotriva ministrului Agriculturii va fi unul care nu girează încercarea aceasta de capitalizare politică pe care partidele de opoziţie o încearcă acum
Alina Gorghiu: otul pe moţiunea împotriva ministrului Agriculturii va fi unul care nu girează încercarea aceasta de capitalizare politică pe care partidele de opoziţie o încearcă acum

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a transmis sâmbătă, la Şcoala de vară a Organizaţiei Seniorilor Liberali, că nu vrea să mai audă că pensionarii români sunt nevoiţi să meargă în instanţă pentru că le-a fost calculată greşit pensia.

"Ca ministră a justiției, nu vreau să mai aud de vreun pensionar din România că trebuie să meargă în instanță pentru că i-a fost calculată greșit pensia. În prezent, în sistemul de justiție sunt în curs de soluționare circa 12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor. Dintre acestea, circa 6300 au fost depuse numai anul acesta, din totalul de 1 milion de dosare.De la 1 ianuarie 2011, instanțele românești au judecat peste 109 mii dosare având ca obiect recalcularea pensiilor. Foarte multe pierdute de statul român. Doar în Argeș, anul trecut, cheltuielile de judecată pe care trebuie să le plătească statul român ajung la 1,4 mil de lei. Îi mulțumesc domnului președinte Victor Paul Dobre pentru invitația de a fi alături de Organizația Seniorilor Liberali, în cadrul Școlii de Vară! Felicitări tuturor colegilor seniori pentru bunele exemple pe care ni le oferiți!Unii aleg să vorbească despre pensionari, despre seniori doar în termeni de categorii vulnerabile și de pensii. Nu e așa! Sunteți o resursă extraordinară pentru societate," a spus Alina Gorghiu. 

Ciolacu: O nouă lege a pensiilor, în vigoare cu data de 1 ianuarie

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a afirmat, sâmbătă, că este nevoie de o nouă a lege a pensiilor.

"Considerăm că este nevoie de o nouă lege a pensiilor şi a devenit o prioritate legislativă pentru grupurile reunite ale PSD şi pentru Ministerul Muncii din acest moment. Mi-aş dori o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie. Şi cei de la Comisie (Comisia Europeană - n.r.) şi noi ştim că sunt foarte multe inechităţi în vechea lege a pensiilor. În continuare avem pensii de 1.500 de lei, dar şi pensii de 30-40.000 de lei. Trebuie să intervenim, avem această obligaţie ca şi stat, ca să închidem cât mai mult din acest decalaj major", a declarat Ciolacu la finalul reuniunii Consiliului Politic Naţional al PSD.

El a menţionat că s-a discutat despre pachetul care va fi cuprins într-o singură lege - legea de asumare a răspunderii în Parlament atât pe combaterea evaziunii, cât şi referitor la reformele din administraţia locală şi măsurile de încadrare într-un deficit mai mic decât anul trecut şi cu o perspectivă de a închide in 2025 un deficit de 3 %.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel