Peste 12 milioane de bilete vândute la Paris 2024. Tony Estanguet: Este un adevărat succes

FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace

Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024 au avut succes în rândul spectatorilor.

Un total de 12.132.647 de bilete au fost vândute la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris, fapt ce a dus la un grad de ocupare de aproape 95% la fiecare sit al competiției, potrivit directorului Comitetului de organizare Paris 2024, Tony Estanguet, citat de L'Equipe, scrie Agerpres.

Aceste date confirmă entuziasmul general din jurul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din capitala Franței.

Citește și: Cercurile Olimpice de pe Turnul Eiffel rămân pe poziție cel puțin patru ani

Record la atletism

”Este un adevărat succes. A existat un număr record de bilete vândute la atletism, cu peste un milion de bilete pentru Jocurile Olimpice”, a afirmat Tony Estanguet.

El a indicat că și la probele la care accesul a fost gratuit, precum ciclismul sau triatlonul, a existat o ”prezență semnificativă” a publicului.

”Au existat recorduri la niște meciuri, mai ales în competițiile feminine, la baschet sau la handbal. Asta se datorează mult Stadionului Pierre-Mauroy”, a adăugat Estanguet.

România la Jocurile Olimpice Paris 2024

România s-a clasat pe locul 23 în ierarhia mondială pe medalii, cu 9 medalii, trei de aur, patru de argint și două de bronz. Aur au câștigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, precum și de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar cele de bronz au fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber, respectiv Ana Maria Bărbosu, la sol.

Aceasta din urmă este încă disputată, după ce Federația Americană din SUA a făcutcontestație cu privire la decizia TAS ca medalia de bronz să îi fie luată gimnastei Jordan Chiles.

La Jocurile Paralimpice, România a participat cu doar 6 sportivi: Alexandru Bologa și Daniel Vargoczki la judo, Eduard Novak și Theodor Matican la ciclism, Camelia Ciripan și Bobi Simion la tenis de masă.

Judoka Florin Alexandru Bologa a obținut medalia de aur, iar Camelia Ciripan a fost medaliată cu bronz. 

Fostul ministrul al Sportului, Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României până la ediția de la Paris, s-a retras chiar înainte de ultima probă, cea de fond pe șosea, fiind nemulțumit de comasarea celor două categorii de dizabilitate, de asemenea și-a anunțat și retragerea din sportul paralimpic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel