Al 13-lea Congres Internațional al Societății Române de Farmacologie, Terapeutică și Toxicologie Clinică (SRFTTC) a început, luni 11 iunie, la Poiana Brașov, unde peste 130 de oameni de ştiinţă din domeniul bio-medical, timp de patru zile, vor participa la comunicări care acoperă studii de ultimă oră din domeniul terapeuticii, farmacologiei experimentale și clinice, toxicologiei, nanotehnologiei, farmacocineticii si biofarmaceuticii etc.
Cea de-a 13-a ediție a Congresului Internațional al SRFTC, defășurat în perioada 11-14 iunie la Poiana Brașov, reunește cercetători şi cadre didactice, clinicieni și prestigioși oameni de știință civili și militari din România dar şi din alte ţări de pe 3 continente: Europa (Anglia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Norvegia, Serbia, etc) Asia (Japonia, Israel), America de nord (SUA).
În cadrul Congresului vor fi prezentate studii și cercetări care aduc în prim-plan, printre altele, probleme de actualitate legate de tratamentul intoxicațiilor, de utilizarea nanotehnologiei în diagnosticul și tratamentul cancerului, efectele consumului de etnobotanice la tineri, medicamente şi toxice pe bază de plante, antidoturi administrate în intoxicaţiile cu arme chimice, etc.
În premieră, congresul din acest an include un workshop organizat de SRFTTC în colaborare cu Federația Internaţională Farmaceutică (FIP), simpozion dedicat metodologiilor de cedare a medicamentelor in-vitro. Temele abordate vizează atât lumea medicală cât și industria farmaceutică, prezentând ultimele noutati în materie de biotestare, dozaj, bioechivalență și asigurare a calității pentru produsele farmaceutice.
Importanța actualei ediții derivă din faptul că beneficiază de prezența a peste 30 de invitați străini, oameni de stiință de mare prestigiu internațional, cât și prin amploarea și durata sesiunilor.
Potrivit celor declarate de către acad. prof. dr. Victor Voicu, preşedintele SRFTTC, primele 3 zile ale Congresului cuprind sesiuni de comunicări și conferințe susținute preponderent de invitații străini, dar și cu o prezență semnificativă a cercetătorilor români; ultima zi de congres, cea de a 4-a fiind destinată exclusiv prezentării studiilor realizate de farmacologii și toxicologii români, precum și de cercetătorii din domeniul științelor farmaceutice.
”Aștept cu nerăbdare participarea la a 13-a ediție a Congresului”, a declarat Olavi Pelkonen, Profesor emerit de farmacologie la Universitatea din Oulu, Finlanda.
SRFTTC, Societatea Română de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică, a fost înființată în anul 1994, cu scopul de a promova progresul în terapia medicamentoasă și în medicina bazată pe dovezi și activează în domeniul cercetării, al educației și al practicii medicale, fiind afiliată la Asociaţia Europeană pentru Farmacologie Clinică şi Terapeutică (European Association for Clinical Pharmacology and Therapeutics - EACPT).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu