Peste 140 de burse pentru elevii din învăţământul special, de la Consiliul Judeţean Vâlcea

Aproximativ trei sferturi dintre elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Băbeni vor primi în acest an burse sociale pe motive medicale, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Vâlcea, ce va fi supus aprobării joi.

Potrivit actului normativ, pe lista bursierilor sociali vor fi 142 de elevi de la această şcoală, ei urmând să primească lunar, până la sfârşitul anului, câte 100 de lei, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul judeţului.

"Conducerea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni va acorda bursele de ajutor social, pentru motive medicale, după analizarea cererilor şi dosarelor aferente acestora, depuse de reprezentanţii legali ai elevilor (...). Responsabilitatea verificării documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor de acordare a burselor de ajutor social, pentru motive medicale, precum şi stabilirea listei beneficiarilor acestor burse aparţine în integralitate comisiei de atribuire a burselor, constituită la nivelul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni. Bursele de ajutor social, pentru motive medicale, vor fi acordate din bugetul propriu al judeţului Vâlcea, prin bugetul unităţii de învăţământ", se arată în proiectul de hotărâre al forului judeţean.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni este o unitate de învăţământ special, singura de acest fel din judeţul Vâlcea, în acest an aici fiind şcolarizaţi peste 200 de elevi şi preşcolari cu diferite deficienţe medicale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel