Peste 140 de dosare de daună, avizate de asiguratori, după inundațiile și furtunile din Craiova

FOTO: Facebook @ Lia Olguta Vasilescu
FOTO: Facebook @ Lia Olguta Vasilescu

Furtuna care s-a abătut asupra Craiovei a lăsat în urmă pagube materiale importante.

Furtuna care s-a abătut duminică seara asupra municipiului Craiova a avut un impact major, orașul fiind confruntându-se cu inundații, acoperișuri smulse de vânt și copaci doborâți în diferite zone.

În urma acestor urgiei menționate, un număr de 143 dosare de daună au fost avizate de firmele de asigurare pentru locuitorii din Craiova afectaţi de inundaţiile şi furtunile produse în municipiu duminică seară şi care au solicitat despăgubiri în baza poliţelor de asigurare, informează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, scrie Agerpres.

”Până în acest moment, companiile membre UNSAR au deschis 143 dosare de daună în baza poliţelor de asigurare dedicate locuinţelor şi companiilor ca urmare a notificărilor primite din partea celor care au fost afectaţi de inundaţiile şi furtunile produse la Craiova în urmă cu 3 zile”, informează UNSAR într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, proprietarii de locuinţe şi companiile din România pot primi despăgubiri ca urmare a producerii inundaţiilor în baza poliţelor de asigurări de locuinţe, cât şi în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi dedicate companiilor.

”Pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni în ultimii 4 ani, au fost achitate despăgubiri de peste 46 milioane lei, doar în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe”, se mai spune în comunicat.

Înfiinţată în 1994, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. care deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.

Citește și: Fenomenele extreme au făcut prăpăd în țară. Alerte de Cod Roșu și Cod Portocaliu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel