Peste 170 de cadavre, găsite în statul mexican Tamaulipas

Cadavrele a 177 de persoane, victime ale violenţelor legate de traficul de droguri, au fost găsite în gropi ilegale la San Fernando, o municipalitate din statul Tamaulipas, la 160 de kilometri de frontiera Statelor Unite, a anunţat joi poliţia federală, relatează AFP.

Acest bilanţ include, probabil, 122 de pasageri ai unui autobuz luaţi ostatici în apropiere de San Fernando (nord-est), a precizat sursa citată.

La San Fernando, anul trecut, cartelul Zetas, unul dintre cele mai puternice din Mexic, a răpit, apoi a masacrat, 73 de imigranţi din America de Sud şi America Centrală care intenţionau să meargă ilegal în Statele Unite.

Statul Tamaulipas este, de peste un an, teatrul unei lupte nemiloase între cartelurile Zetas şi Golf.

În Mexic sunt şapte carteluri de droguri importante, iar 34.600 de persoane au murit din decembrie 2006 în violenţele legate de rivalitatea dintre bande pentru controlul traficului de droguri şi în confruntări cu forţele de ordine.

Miercuri, Ministerul Public a anunţat că 37 de cadavre au fost găsite în gropi ilegale săpate în capitala cu acelaşi nume a statului Durango, în nord-vestul Mexicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel