Peste 2.000 de fiole cu substanţe dopante, descoperite la frontieră

Peste două mii de fiole cu substanţe dopante au fost descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni într-un automarfar condus de un cetăţean bulgar ce încerca să introducă substanţele ilegal în ţară.

"În această dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria un cetăţean bulgar în vârstă de 24 de ani. Acesta efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru o firmă de curierat din România. Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperite mai multe cutii care conţineau o mie de fiole inscripţionate Testosterone Enanthate, trei sute de fiole inscripţionate Winstrol Depot şi opt sute de fiole inscripţionate Pregnyl", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Toate aveau ca substanţe active "testosteron, stanozolol şi gonadotrophin", acestea aflându-se pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008. 

La cercetări, cetăţeanul bulgar a declarat că este angajatul unei firme de curierat din Bulgaria, transportă coletele pentru diferite firme şi nu are cunoştinţă despre conţinutul acestora.

În cauză, conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii produselor farmaceutice, în valoare de 35.800 lei, iar cetăţeanul bulgar a fost sancţionat contravenţional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel