Peste 2.000 de oameni au fost evacuați din districtul Kupiansk, Ucraina, pe fodul contraatacului Rusiei

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate în districtul Kupiansk, spun autoritățile regionale.

Peste 2.000 de persoane au părăsit districtul Kupiansk, după ce pe 9 august a fost ordonată o evacuare obligatorie pentru 56 de aşezări, potrivit autorităţilor regionale Harkov, scrie CNN.

Oleh Syniehubov, șeful administrației militare din regiunea Harkov, a declarat pe Telegram că 2.339 de persoane au fost evacuate până acum, inclusiv 350 de copii. El a spus că alte 1.438 s-au autoevacuat, inclusiv 164 de copii.

„Evacuarea este în desfășurare”, a spus Syniehubov. „Oamenii sunt reticenți să plece, explicând că aceasta este casa lor și aceesta e pământul lor. Cu toate acestea, lucrăm cu poliția națională pentru a evacua cât mai mulți oameni.”,  a adăugat el.

Syniehubov a spus că 12.000 de oameni încă erau în comunitate până duminică, spre deosebire de cei 57.000 de oameni care locuiau acolo înainte de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Syniehubov a adăugat că situația de pe prima linie în sectorul Kupiansk rămâne „dificilă”.

„Inamicul formează un alt nucleu pentru a intensifica operațiunile de asalt și pentru a încerca să spargă apărarea noastră”, a spus el.

„Ei efectuează operațiuni de asalt în valuri și, după ce au suferit daune semnificative după atacurile armatei noastre, sunt forțați să se retragă pentru a forma noi forțe de asalt.”, a adăugat el.

Un videoclip postat miercuri de Garda Ofensivă a Ucrainei pare să arate o poziție inamică lovităputernic. Potrivit descrierii, polițistul de frontieră ucrainean „a folosit un lansator automat de grenade MK19 pentru a lovi câmpurile minate ale ocupanților”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel