Peste 2.300 de tigri, victime ale traficului internaţional, au fost confiscaţi de către autorităţi din 2000, în ritm de doi pe săptămână, a informat miercuri un ONG - citat de AFP - care monitorizează comerţul cu animale sălbatice, solicitând o mai mare protecţie a acestor feline.
Dacă în 1900, în sălbăticie trăiau, potrivit estimărilor, circa 100.000 de tigri, în 2010 numărul acestora a scăzut la 3.200, trei subspecii dispărând complet.
Confruntaţi cu această situaţie, în anul respectiv, liderii din India şi din alte 12 ţări cu populaţii de tigrii s-au angajat să dubleze numărul acestor feline până în 2022.
Însă tigrii continuă să fie capturaţi fără răgaz, ceea ce face ca în prezent, doar circa 3.900 de exemplare să trăiască în sălbăticie, potrivit TRAFFIC.
Din 2000, 2.359 de tigri victime ale traficului au fost confiscaţi de autorităţi din 32 de ţări şi teritorii, în medie peste 120 în fiecare an în ultimii 19 ani, potrivit unui studiu al acestui ONG.
Căutaţi pentru pielea lor, dar şi pentru diverse părţi ale corpului, despre care se spune că ar vindeca diferite boli, potrivit medicinei tradiţionale chineze, tigrii cad adesea victime traficului internaţional.
Studiul remarcă de asemenea o creştere de patru ori a confiscărilor medii anuale de tigri în Indonezia între 2015 şi 2018.
Cu cea mai mare populaţie de tigri sălbatici din lume, India rămâne ţara cu cele mai multe confiscări - cu 26,5% din numărul total de tigri confiscaţi de către autorităţi (626).
Studiul dezvăluie, totodată, că 58% dintre tigrii confiscaţi de către autorităţi în Thailanda şi 30% din cei confiscaţi în Vietnam provin din ferme de creştere a acestor feline, în condiţiile în care Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie (CITES) interzice comerţul internaţional cu tigri crescuţi în aceste ferme.
TRAFFIC şi-a publicat studiul cu ocazia reuniunii de la Geneva a statelor membre CITES, în cadrul căreia se va discuta despre problema fermelor de creştere a tigrilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News