Peste 2 tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa

captură video
captură video

Trufele sunt la mare căutare în Europa!

Pădurile din Gorj ascund "o comoară" râvnită în marile restaurante din Europa de Vest: trufele. Direcția Silvică Gorj intenționează să cesioneze dreptul de recoltare a trufelor comestibile din pădurile statului, un demers care a stârnit un interes considerabil datorită prețului ridicat al acestui ingredient prețios, relatează Gazeta de Sud.

Valoarea unui kilogram de trufe poate varia de la câteva sute la câteva mii de euro, în funcție de calitate și mărime. Direcția Silvică estimează că poate recolta anual peste două tone de trufe din pădurile administrate de stat în județul Gorj. România este cunoscută ca fiind una dintre țările cu cea mai bogată recoltă de trufe, în pădurile noastre fiind prezente nu mai puțin de zece soiuri de trufe.

Cunoscute ca „diamantele pământului”, trufele cresc la adâncimi de 30, 40 și chiar 50 de centimetri și pot fi recoltate de pe diverse specii de arbori. Această activitate necesită câini special dresați pentru a detecta mirosul specific al ciupercilor. Eficiența recoltării variază în funcție de zona de căutare, de calitățile câinilor și de priceperea culegătorilor, rezultând în cantități de la câteva grame la zeci de kilograme pe zi. Prețul acestor ciuperci rămâne ridicat, chiar și în anii cu producții mari, ajungând la 50-60 de euro per kilogram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel