Peste 200.000 de bărbați ucraineni apți de recrutare au fugit în Germania de la începutul războiului

Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres

Alternativa pro-pace pentru Germania susține că cifrele arată că ucrainenii obișnuiți doresc o încetare a focului cât mai curând posibil.

Peste 200.000 de bărbați ucraineni apți de luptă au fugit în Germania de la începutul războiului cu Rusia, potrivit răspunsului scris al guvernului federal la o întrebare adresată de purtătorul de cuvânt al Alternativei pentru politica externă a Germaniei, Petr Bystron, scrie RMX.

În ciuda faptului că administrația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a interzis părăsirea țării bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, un total de 203.640 de bărbați ucraineni au sosit în Germania din februarie anul trecut.

Guvernul federal german a declarat că dintre cei peste 200.000, doar 176.474 de ucraineni se mai aflau în Germania la sfârșitul lunii iunie a acestui an.

„Cifrele arată clar: ucrainenii doresc pace”, a spus Bystron ca răspuns, reiterând apelul AfD pentru „negocieri imediate de pace între Ucraina și Rusia sub medierea OSCE”.

El a susținut că sute de mii de „ucraineni de vârstă militară au fugit în Germania pentru a scăpa de moartea fără sens” și că „potrivit rapoartelor presei, alți 650.000 se află în UE, Norvegia, Elveția și Liechtenstein”.

Grupul parlamentar AfD a înaintat Bundestagului în ianuarie anul curent o moțiune de inițiativă de pace, cerând guvernului federal să susțină desfășurarea unei delegații internaționale de pace condusă de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru a negocia o încetare a focului în Ucraina.

„Nimeni nu poate câștiga acest război și doar dacă acceptăm asta și lucrăm pentru o soluție pașnică, pacea va avea o șansă”, a spus Alexander Gauland, fondatorul și președintele de onoare al AfD.

Bystron însuși a vizitat Belarus în noiembrie anul trecut pentru a face lobby pentru un astfel de rezultat, spunând pentru ziarul german Bild că misiunea lui este să vadă dacă Belarus ar putea ajuta la promovarea păcii între cele două națiuni și, de asemenea, la îmbunătățirea relațiilor bilaterale dintre Germania și Belarus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel