Peste 210 de cazuri de rubeolă au fost înregistate la Institututul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie, informează reprezentanții unității sanitare. În luna ianuarie, 142 de bucureșteni s-au prezentat la spital cu rubelolă.
Medicii au declarat că este posibilă apariţia unei epidemii. În opinia specialiştilor, numărul mare de cazuri de rubeolă ar putea fi generat de lipsa vaccinării.
"Recomandăm, în special femeilor care intenţionează să rămână însărcinate, să se vaccineze împotriva rubeolei, pentru că această afecţiune ar putea crea complicaţii pe timpul sarcinii", au mai spus medicii.
Categoriile de vârstă predominant afectate în rândul pacienților care s-au prezentat la medic cu rubeolă sunt adolescenții și tinerii.
Rubeola se manifestă prin erupție cutanată pe tot corpul şi mărirea ganglionilor la ceafă și sub brațe, simptome ce pot fi însoţite de febră moderată.
În acest sens, Curelescu Eugenia Marie Jeanne, președintele Asociatiei Umanitare Romane Bernadette, a adresat un apel ministrului Sănătății în care se specifică: "Avand in vedere conditiile meteorologice nefavorabile, zapada, ger ca astazi - la ora la care va dam comunicatul sunt -21 de grade celsius - consideram ca ar fi fost imperios necesar sa se prelungeasca perioada de intrerupere a cursurilor atat a prescolarilor, cat si a scolarilor, din Capitala.
Mentionam ca era foarte indicat si din punct de vedere medical, sunt prezente multe cazuri de rubeola, viroze respiratorii, copii cu astm bronsic; recuperarea orelor se poate face treptat, conchide apelul către ministrul Sănătății.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News