Zeci de urși koala au fost uciși, dar și mai mulți eutanasiați din cauza rănilor, autoritățile din Australia anchetând cazurile.
Autoritățile australiene au acuzat miercuri un proprietar al unui teren și două companii de peste 250 de cazuri de cruzime împotriva animalelor. Totul a pornit de la moartea a zeci de koala în timpul unei operațiuni de defrișare anul trecut, relatează CNN.
Potrivit unui comunicat al Conservation Regulator din statul Victoria, 21 de koala au fost găsiți morți și alte zeci răniți pe o plantație de lemn din Cape Bridgewater, la aproximativ 377 de kilometri (234 de mile) sud-vest de capitala statului, Melbourne, în februarie 2020. Autoritățile au eutanasiat 49 dintre koala răniți, mulți dintre ei suferind de foame severă, deshidratare și fracturi, se arată în comunicat.
Un bărbat și o companie de terasamente sunt acuzați că au cauzat „durere și suferință nerezonabilă pentru zeci de koala”, mai scrie comunicatul. „De asemenea, sunt acuzați de dispariția urșilor koala, care sunt o specie protejată”.
Aceștia se confruntă cu un total de 126 de acuzații fiecare, inclusiv 18 acuzații de cruzime agravată pentru că ar fi cauzat răni mortale. O acuzație de cruzime a fost depusă și împotriva unei alte afaceri pentru că ar fi deranjat populația de koala. Declarația nu i-a numit în mod specific pe cei acuzați.
Pedeapsa maximă pentru o acuzație de cruzime împotriva animalelor este de aproape 78.000 de dolari pentru o afacere și de peste 32.000 de dolari sau 12 luni de închisoare pentru o persoană.
Într-o declarație de la acea vreme, grupul de conservare Friends of the Earth Australia a numit incidentul un „masacru al urșilor koala”, adăugând că este „alarmat că astfel de distrugeri, decese și răniri pe scară largă continuă să afecteze industria plantațiilor din sud-vestul țării”.
Câteva zeci de urangutani de Borneo au fost testaţi pentru coronavirus de medici veterinari îmbrăcaţi în costume de protecţie, care au avut sarcina delicată de a le recolta secreţii nazale, relatează luni AFP, scrie Agerpres.
Circa 30 de primate din statul malaezian Sabah, pe insula Borneo, au fost supuse testelor, iar toate rezultatele au fost negative, au declarat autorităţile locale pentru protecţia naturii.
"Testarea pentru COVID-19 este un instrument vital pentru a ne ajuta să trecem peste această pandemie şi este, de asemenea, foarte importantă pentru populaţia de urangutani", a declarat Sen Nathan, director adjunct al Departamentului de protecţie a animalelor din statul Sabah, într-un comunicat publicat sâmbătă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News