Peste 400 de polițiști, mobilizați pentru restabilirea ordinii în Pantelimon. UPDATE: Şase persoane au fost reţinute de procurori.

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Peste 400 de polițiști, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au fost mobilizați în orașul Pantelimon pentru a institui filtre de securitate, după un scandal violent care a izbucnit între două clanuri. Conflictul, soldat cu numeroase victime, a implicat arme periculoase precum săbii, topoare, furci și bâte.

UPDATE: Şase persoane au fost reţinute de procurori, dintre cele 19 identificate ca participante la incidentul violent care a avut loc sâmbătă.

"În urma verificărilor, a rezultat faptul că incidentul s-a produs pe fondul unor tensiuni între două familii, cauzate de relaţia dintre un bărbat şi o femeie. În urma intervenţiei imediate au fost identificate 19 persoane implicate în incident. 12 dintre persoanele participante la conflict au fost conduse la unitatea de poliţie pentru audieri, fiind şi la acest moment în custodia poliţiştilor", a informat duminică IPJ Ilfov.

Știrea inițială:

Peste 400 de polițiști, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au fost mobilizați în orașul Pantelimon pentru a institui filtre de securitate, după un scandal violent care a izbucnit între două clanuri. Conflictul, soldat cu numeroase victime, a implicat arme periculoase precum săbii, topoare, furci și bâte.

În urma incidentului, 12 dintre cei 16 agresori identificați au fost audiați de polițiști, iar restul sunt internați în stare gravă, sub supravegherea forțelor de ordine.

Conform anchetatorilor, conflictul a început sâmbătă dimineață între două familii din Pantelimon și a escaladat rapid, atrăgând atenția autorităților. Polițiștii și jandarmii au împânzit străzile orașului pentru a preveni noi altercații și a restabili ordinea publică.

„Ancheta este în desfășurare și se investighează multiple infracțiuni, inclusiv tulburarea liniștii publice și, posibil, tentativă de omor", a declarat avocatul uneia dintre familii, Ion Vulpoiu, pentru Antena 3 CNN.

Filmul evenimentelor arată că un grup de persoane, cunoscut sub numele de Clanul Carabină din București, a atacat o altă familie din Pantelimon, folosind furci, topoare și bâte. Conflictul ar fi izbucnit din cauza unor tensiuni mai vechi între cele două familii, iar miza incidentului pare să fie legată de o fată.

În timpul confruntării, un autoturism a fost distrus aproape complet, iar un agresor a încercat să lovească adversarii cu mașina. În urma altercației, cinci persoane au ajuns în stare gravă la spitalele Floreasca și Sfântul Pantelimon din București. Mai multe vehicule parcate pe stradă au fost, de asemenea, avariate.

Poliția investighează și un atac asupra unui spital

La 45 de minute după bătălia din stradă, atacatorii au pătruns în Spitalul Sfântul Pantelimon, înarmați cu furci și bâte, în căutarea adversarilor lor, transportați de ambulanțe. Agresorii au creat panică printre personalul medical și pacienți.

„Colegi mei sunt foarte speriați, la fel și pacienții, care au fugit și s-au ascuns unde au putut”, a declarat Fiorella Mitoiu, medic șef UPU-SMURD la Spitalul Sf. Pantelimon, pentru sursa citată.

Polițiștii nu au reușit să intervină la timp pentru a-i prinde pe agresori în incinta spitalului. Cătălina Toma, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a confirmat că „agresorii au părăsit spitalul imediat după incident, iar forțele de ordine desfășoară activități de identificare a acestora”.

Măsuri de securitate sporite și dosar penal deschis

Procurorii din Ilfov au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor în urma incidentului. „Trei persoane au fost depistate imediat, iar cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz. Până în prezent, am identificat cea mai mare parte din persoanele implicate”, a declarat comisarul șef Mugurel Florea.

Autoritățile continuă să desfășoare acțiuni pentru prinderea tuturor celor implicați și pentru prevenirea altor incidente violente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel