”Peste 450 de teroriști”, între angajații UNRWA în Gaza, noile acuzații făcute de Israel

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Noi acuzații ale Israelului asupra agenției ONU pentru refugiații palestineini (UNRWA).

IDF, armata israeliană, a făcut noi acuzații agenției ONU pentru refugiații palestineini (UNRWA), potrivit căreia aceasta din urmp are ”peste 450 de teroriști” ai grupării Hamas și ai altor organizații teroriste în Fâșia Gaza, informează AFP, scrie Agerpres.

”Potrivit serviciilor de informații, peste 450 de teroriști care fac parte din organizații teroriste din Fâșia Gaza, în special Hamas, sunt de asemenea angajați de UNRWA”, a afirmat armata israeliană într-un comunicat.

Armata Israelului a publicat de asemenea ceea ce ea spune că este o înregistrare cu ”un terorist care lucrează ca profesor de arabă într-o școală a UNRWA” și care ”descrie pătrunderea sa pe teritoriul israelian și spune că el ține ostatice femei israeliene” din timpul atacului din 7 octombrie, unul dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimii 50 de ani.

UNRWA este în centrul unei controverse după ce Israelul a acuzat la sfârșitul lui ianuarie 12 angajați ai acesteia de implicare în atacul din 7 octombrie întreprins de Hamas și care a dus la moartea a 1.160 de persoane, majoritatea civili.

Potrivit Israelului, 130 de ostatici se află în continuare în Gaza, dintre care 31 ar fi murit, din totalul celor 250 de persoane răpite pe 7 octombrie.

Operațiunile militare lansate ca represalii de Israel au făcut 30.534 de morți, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătății al mișcării islamiste Hamas.

Israel și-a rechemat ambasadorul de la ONU

După acuzațiile făcute de Israel, ONU s-a delimitat de angajații acuzațți, care încă sunt în viață, și a fost declanșată o anchetă, chiar dacă Israelul nu a împărtășit nicio dovadă pentru aceste acuzații.

În plus, mai multe țări din lume și-au suspendat finanțarea către UNRWA, Elveția, unde se află agenția, a anunțat că mai întârzie luatea unei decizii privind suspendarea finanțării, până când va avea o dovadă din partea Israelului.

În paralel, secretarul general Anonio Guterres a încredințat unui grup independent o misiune de evaluare a UNRWA și a ”neutralității” sale.

Amplificând și mai mult tensiunea, Israelul a anunțat luni că își recheamă ambasadorul de la Organizația Națiunilor Unite pentru consultări, acuzând organizația de pasivitate față de Hamas, cu puțin timp înainte de publicarea unui raport asupra violențelor sexuale comise de mișcarea islamistă palestiniană pe 7 octombrie, informează AFP.

”Am ordonat ambasadorului nostru la ONU, Gilad Erdan, să se întoarcă în Israel pentru consultări imediate, în urma tentativei de a trece sub tăcere raportul serios al ONU asupra violurilor în masă comise de Hamas și de aliații lor pe 7 octombrie”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Israel Katz, într-un mesaj postat pe platforma X.

Citește și: Kamala Harris cere "încetarea imediată a focului" în Gaza, solicitând Hamas să accepte condițiile - în timp ce Israelul "boicotează" discuțiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel