Peste 460.000 de cazuri suspecte de holeră au fost înregistrate în Yemen până în prezent în 2019 - o creştere accentuată faţă de cele 380.000 de cazuri raportate anul trecut, a informat marţi un purtător de cuvânt al ONU, citat de APP.
Farhan Haq, purtător de cuvânt adjunct în cadrul organizaţiei, a precizat că, începând din luna ianuarie, au fost înregistrate 705 decese despre care se suspectează că ar fi fost provocate de holeră - o creştere dramatică faţă de cele 75 de decese din aceeaşi perioadă a anului trecut.
În plus, circa 200.000 de copii sunt suspectaţi că ar fi contractat boala în 2019, a declarat Farhan Haq.
Viiturile recente au accelerat răspândirea holerei în toată ţara, în condiţiile în care epidemia era deja exacerbată de menţinerea necorespunzătoare a sistemelor de gestionare a deşeurilor şi de lipsa accesului la apă curată pentru băut şi irigare, a subliniat responsabilul citat.
Organizaţia Naţiunilor Unite şi partenerii săi operează 1.200 de centre de tratament al holerei pe teritoriul Yemenului, care au nevoie urgentă de finanţare, a completat acesta.
"Planul de reacţie umanitară în Yemen necesită 4,2 miliarde de dolari pentru furnizarea asistenţei umanitare la peste 20 de milioane de persoane în acest an", a continuat purtătorul de cuvânt, adăugând că până în prezent doar 32% din aceste cerinţe au fost îndeplinite.
Yemenul este scena unui război civil între guvern şi rebelii houthi, care a adus ţara în pragul foametei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci